Skip to main content
Protected by Copyscape

Deputetët s’mund t’i bindin kirurgët për ndërprerjen e grevës


Edhe pas tri orë diskutimesh në një takim të mbajtur ndërmjet Këshillit Grevist dhe deputetëve të Komisionit për Shëndetësi, nuk është arritur ujdia për ndërprerjen e grevës nga kirurgët
Deputetët e Komisionit për Shëndetësi të Kuvendit të Kosovës, Besa Baftiu, Haxhi Avdyli, Fatmire Mulhaxha-Kollqaku dhe Bekim Haxhiu, kanë diskutuar me kirurgët grevist për kërkesat e tyre si dhe për projektligjin e ri për pagat. Kirurgët kanë kërkuar nivelizimin e pagave të tyre me prokurorët çka në koeficient i bie ndërmjet 8-10. Kurse deptuetët kanë propozuar me amandament koeficientin 6, por në projektligj ka shkuar koeficienti 5 i miratuar nga Qeveria.
Deputeti Bekim Haxhiu iu bëri thirrje grevistëve që ta ndërpresin grevën, në mënyrë që Parlamenti ta ratifikoi ligjin me kuoten 5,5 ose 6. Haxhi Avdyli, me profesion neurokirurg, propozoi që të pranohet si fazë kalimtare edhe kjo dispozitë ligjore, “e ne si komision e deputetë ,bashkë me të gjithë akterët e sistemit shëndetësor, të inicojmë dhe ta hartojmë një ligj të ri për kategorizim të pagave, i veçantë për punëtorë shëndetësor ,ku në detaje do kategorizonte pagat e secilit punëtorë shëndetësor ,sipas përgaditjes profesionale, përgjegjësisë, dhe vollumit të punës”, shkruan informatori.
Kryetarja e komisionit Besa Baftiu i ftoi grevistët për një takim të ri në zyret e Kuvendit, që nesër për të vazhduar dialogun e gjetjes së një zgjidhje kalimtare të pranueshme .
Edhe përkundër diskutimeve të gjata, nuk u arrit ndonjë përafrim i qëndrimeve rreth kuotës së pagave për specialistët të propozuar nga Qeveria dhe kërkesës së vendosur të Kirurgëve për kuotizimin e pagave të tyre në nivel të qeveritarëve apo prokurorëve.
Si kërkesë eksplicite doli që më mirë të rrëzohet ky ligj , dhe të fillohet hartimi i një ligji të ri me kyqjen e të gjithë të prekurve nga ky ligj, duke krijuar një ligj që ulë dallimet e pagave mes profesioneve.


Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon Gazetën Shëndeti dhe kritikën tonë. Ndihmoje Gazetën Shëndeti - Mbështete median e pavarur kombëtare. Bëni donacion ose klikoni në reklama sepse me këtë mundësoni që kjo Gazetë të qëndroj online.


Reklama
loading...
Lexo edhe:

Postime e popullarizuara gjatë një jave

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Ikja e mjekëve vazhdon: mbi 150 në këtë vit

Ja sa dënohet falsifikimi i dokumentit zyrtar

Ja sa dënohet puna e detyruar!

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Shërimi i ngadalshëm i negativitetit

Ja kush ishte Kirurgu i parë shqiptar në Kosovë

QKUK dhe Spitalet Rajonale me mungesë të Anesteziologëve

Postime e popullarizuara gjatë një muaji

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Ikja e mjekëve nga Kosova dhe mosha mesatare e mjekëve të mbetur në Kosovë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Të punosh si Mjek në Kosovë!

Kjo nënë kosovare i krahason mjekët dhe infermierët në Neonatologji me engjëj

QKUK dhe Spitalet Rajonale me mungesë të Anesteziologëve

Postime e popullarizuara që nga fillimi

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Pagat vjetore të Presidentit, Kryeministrit, Kirurgut, Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në vendet e ndryshme të botës

Dr. Leonard Bytyçi reagon ndaj postimit të Adriatik Kelmendit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Mjeku shqiptar me 112 punime shkencore dhe gjashtë tekste universitare të publikuara

Dr. Gupta thotë, Askush nuk duhet të vdesë nga kanceri përveçse nga pakujdesia