Skip to main content
Protected by Copyscape

Ish Ushtari i UÇK-së , Kirurgu Arbër Morina, i cili po lufton për të drejtat e Kirurgëve
Ish Ushtari i UÇK-së , i luftës së Koshares, Kirurgu Arbër Morina, i cili po lufton për të drejtat e Kirurgëve dhe të gjithë Mjekëve të Kosovës flet për Gazetën Shëndeti.

Ai për Gazetën tonë  thotë se kjo grevë ka lind si pasojë e padrejtësive të mëdha dhe të vazhdueshme që po bëhen ndaj Kirurgëve dhe Mjekëve në përgjithësi.

Një Kirurg është njeriu më i arsimuar në vend, dhe njeriu i cili ka përgjegjesinë më të madhe. Nuk di nëse është diçka më e rëndësishme sesa të kesh në dorë jetën e njeriut thotë ai.

Për t'u bërë Kirurg duhet një rrugë mjaft e gjatë dhe tepër e mundimshme.Duhen së paku 24 vite shkollim, prej këtyre 12 vite shkollim superior.

Kirurgjia është dega më e vështirë për t'u studiuar. Kirurgu lufton direkt me sëmundjen, praktikisht lufton me vdekjen.

Kirurgu nuk ka orar, edhe pas gjitha këtyre stërmundimeve në fund vlerësohesh më pak se një pastrues dhe një shofer i një ministri. Kjo është alarmante për vendin tonë, ndërsa në vendet tjera puna e Kirurgut vlerësohet si e para në një shtet.

Si mundet në këtë vend një profesion me 3 ose 4 vite fakultet maksimumi të marr 2500 e 3000 euro , e kirurgu 540 euro.E në vendet tjera janë shumë më poshtë se Kirurgu.

Ai ndër të tjera tha  se ne nuk e ndalim grevën deri në realizimin e kërkesës tonë, të drejtë me asnjë çmim. Koeficienti 5 është shumë ofendues për ne,  si mund të jetë e logjikshme që të jetë koeficienti  10 për profesionet tjera me 3 ose 4 vite fakultet, ndërsa Kirurgu me 12 vite shkollim superior të këtë koeficientin 5.

Dhe për fund Kirurgu Arbër Morina tha shpresoj që kjo qeveri, ky parlament do t'i thërret mendjes, dhe do të përkrah të drejtën tonë.

Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon Gazetën Shëndeti dhe kritikën tonë. Ndihmoje Gazetën Shëndeti - Mbështete median e pavarur kombëtare. Bëni donacion ose klikoni në reklama sepse me këtë mundësoni që kjo Gazetë të qëndroj online.


Reklama
loading...
Lexo edhe:

Postime e popullarizuara gjatë një jave

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Ikja e mjekëve vazhdon: mbi 150 në këtë vit

Ja sa dënohet falsifikimi i dokumentit zyrtar

Ja sa dënohet puna e detyruar!

Shërimi i ngadalshëm i negativitetit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Ja kush ishte Kirurgu i parë shqiptar në Kosovë

Kirurgët nuk e ndalin grevën por e pezullojnë deri në muajin maj

Postime e popullarizuara gjatë një muaji

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Ikja e mjekëve nga Kosova dhe mosha mesatare e mjekëve të mbetur në Kosovë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Të punosh si Mjek në Kosovë!

Kjo nënë kosovare i krahason mjekët dhe infermierët në Neonatologji me engjëj

QKUK dhe Spitalet Rajonale me mungesë të Anesteziologëve

Postime e popullarizuara që nga fillimi

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Pagat vjetore të Presidentit, Kryeministrit, Kirurgut, Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në vendet e ndryshme të botës

Dr. Leonard Bytyçi reagon ndaj postimit të Adriatik Kelmendit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Mjeku shqiptar me 112 punime shkencore dhe gjashtë tekste universitare të publikuara

Dr. Gupta thotë, Askush nuk duhet të vdesë nga kanceri përveçse nga pakujdesia