Skip to main content
Protected by Copyscape

Kaq do të rriten pagat e mjekëve dhe infermierëve

Ministria e Administratës Publike (MAP) është duke mbajtur dëgjime publike për tri projektligje të rëndësishme, atë për Administratën Shtetërore, Projektligjin për Zyrtarët Publikë si dhe Projektligjin për Pagat.

Por, sipas një propozimi të Komisionit Parlamentar për Administratë Publike për pagat të cilin e ka siguruar gazeta Gazeta Blic, parasheh nivelimin e pagave për të gjithë mjekët në Qendrën Klinike Universitare.

Në bazë të këtij propozimi, mjeku specialist do ta këtë koeficientin 5, që shumëzuar me koeficientin bazë prej 239 eurosh, kjo kategori do të marrë pagë mujore prej 1 mijë e 195 eurove, shkruan Gazeta Blic transmeton Gazeta Shëndeti.

Ngjashëm me këtë, pagë mujore të njëjtë do të kenë edhe mjekët specialistë të mjekësisë familjare prej 1 mijë e 195 eurosh.

Pagë më të ulët do të kenë mjekët në specializim. Ata, sipas këtij propozimi, do të kenë koeficient 3.65, e që paga mujore do të jetë 872 euro.


Ndërsa, mjekët e përgjithshëm që do të kenë ulje në koeficient, 3.5, paga mujore do të jetë 836 euro. Pagë të njëjtë do të kenë edhe psikologët teknik e farmacistët. 
Pra, paga e tyre do të jetë 836 euro në muaj.Ulje në koeficient krahasuar me psikologët dhe farmacistët është paraparë të kenë fizioteraputët. Koeficienti i tyre do të jetë 3.2 e që paga mujore i bie të jetë 764 euro.


Ndërsa, kryeinfermierët do të kenë koeficient 2.6. Paga e tyre mujore do të jetë, sipas këtij projekt propozimi, 621 euro. Pagë më të ulët do të kenë infermier/mami/teknik mjekësor/teknik farmacist 1. Paga e tyre mujore do të jetë 537 euro.

Kurse, paga për infermier/mami/teknik mjekësor/teknik farmacist 2 do të jetë 525 euro në muaj.


Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon Gazetën Shëndeti dhe kritikën tonë. Ndihmoje Gazetën Shëndeti - Mbështete median e pavarur kombëtare. Bëni donacion ose klikoni në reklama sepse me këtë mundësoni që kjo Gazetë të qëndroj online.


Reklama
loading...
Lexo edhe:

Postime e popullarizuara gjatë një jave

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Ikja e mjekëve vazhdon: mbi 150 në këtë vit

Ja sa dënohet falsifikimi i dokumentit zyrtar

Ja sa dënohet puna e detyruar!

Shërimi i ngadalshëm i negativitetit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Ja kush ishte Kirurgu i parë shqiptar në Kosovë

Kirurgët nuk e ndalin grevën por e pezullojnë deri në muajin maj

Postime e popullarizuara gjatë një muaji

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Ikja e mjekëve nga Kosova dhe mosha mesatare e mjekëve të mbetur në Kosovë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Të punosh si Mjek në Kosovë!

Kjo nënë kosovare i krahason mjekët dhe infermierët në Neonatologji me engjëj

QKUK dhe Spitalet Rajonale me mungesë të Anesteziologëve

Postime e popullarizuara që nga fillimi

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Pagat vjetore të Presidentit, Kryeministrit, Kirurgut, Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në vendet e ndryshme të botës

Dr. Leonard Bytyçi reagon ndaj postimit të Adriatik Kelmendit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Mjeku shqiptar me 112 punime shkencore dhe gjashtë tekste universitare të publikuara

Dr. Gupta thotë, Askush nuk duhet të vdesë nga kanceri përveçse nga pakujdesia