Skip to main content
Protected by Copyscape

Kirurgu shqiptar zbulon instrumentin e veçantë i cili do të përdoret në tërë botën

Dr. Halil Krasniqi, Kirurgjia Vaskulare, Kirurgu vaskular Halil Krasniqi, Mjeket Shqiptar ne Gjermani, Zbulime shkencore, Instrumentet Kirurgjike, Kirurgjia Vaskulare QKUK, QKUK, Lajme
Dr. Halil Krasniqi

Ky zbulim mundeson trajtimin e semundjeve te damarëve të gjakut në tërë trupin drejtim të zemrës dhe të këmbës pa prerje apo punktim te dyfisht

Emri Dr. Dr. Halil Krasniqi është i njohur në shkencën dhe mjekësi internacionale.
Me 15000 Operacione në lami të kirurgjis dhe intevencionit, është nder mjekët me pervoj të veqantë në trajtimin operativ dhe endovaskular të semundjeve kirurgjike dhe vaskulare.

Krasniqi është Drejtor i klinikës vaskulare dhe endovaskulare, medicinës vaskulare në Spitalin Helios në Pforzheim, Stuttgart. Spital unoverzitar i Univerzitetit të Heidelbergut.

Gjate trajtimit ne sallen operative, Krasniqi shiqon që ne cdo levizje operative te bën përmirësime ne procedura dhe instrumente, ashtu që të sëmurëve te ju mundëson trajtimin sa më te lehtë dhe te dobishem duke mos bërë fare prerje por mundësisht vetem me punkcione që Pacientet shume shpejt ti rikthehen jetës normale.

Idet e shumta vite me rradhe i sollen zbulimin e shipkes tani të quajtur „Krassa – Shipke dy dretimëshe“

Për Trajtimin e sëmundjeve si zgjerimi (Aneurizma) apo ngushtimi (stenoza) e arterieve dhe venave nuk është i nevojshem prerja, hapja e abdomenit apo Bypasa. Shumica e tyre mund të ktyhen vetem me një punkcion me gjilpëre, futjen e shipkës në enën e gjakut, duke vazhdur me sondimin e telit dhe përmes tij ballonit dhe stentit. Me përfundim te mjekimit te sëumdjes.

Në bashkpunim me shokun e tijë të drejtimit mekanikë zbuloi Kirurgu shipken e cila tani në tërë botën ju mundëson dhe lehtëson punën e intervencionalisteve si Kirurgëve vaskular, Radiologëve, Angiologëve por edhe të Kardiologëve dhe me këtë edhe mjekimin e Pacienteve pa prerje dhe dhimbje.

Deri tani ishte e mundur që mjekët me përvoje intervencionaliste ti trajtojnë sëmundjet e enëve të gjakut me një punkcion në ije dhe vetëm në një drejtim. Ose drejtim të zemres ose në drejtim të këmbës. Por jo në dy drejtime pa prerje dhe hapje të arteries apo punkcion te dyte i cili pacientit mund ti shkakton dëmtimin e arteries apo gjakederdhje pas intervencionit që do të thote operacion me prerje dhe komplikacione.

Shipka „Krassa“ tani e bënë të mundur trajtimin intervencional të enëve të gjakut me nje punktion me gjilpërë në tërë trupin edhe në drejtim të zemres edhe në drejtim të këmbes pa bërë asnjë prerje. Ballonimi dhe implantimi i Stentave është i mundur në cdo arterie dhe venë në tërë trupin.

Shipka e zbuluar do te futet pas disa muajsh në tregun botëror të cilin do ta prodhon firma e produkteve mjekësore. Ky istrument është shumë i mirëpritur nga koleget e fakulteteve të ndyshme te Dr. Dr. Halil Krasniqit dhe padurim presin që ta përdorein në trajtimin e pacienteve të tyre.

Krasniqi tregon i lumtur zbulimin e tijë edhe mediave Gjarmane duke shpreh humanizmin dhe mburrjen e aftesive të tij shkencore për të qenë në shërbimin e shëndetit të pacienteve të tij, të cilë krenohen me suksesin dhe kënaqësin e shërbimit mjekësor në spitalet ku aj punon.

Dr. Halil Krasniqi, Kirurgjia Vaskulare, Kirurgu vaskular Halil Krasniqi, Mjeket Shqiptar ne Gjermani, Zbulime shkencore, Instrumentet Kirurgjike, Kirurgjia Vaskulare QKUK, QKUK, Lajme

Dr. Halil Krasniqi, Kirurgjia Vaskulare, Kirurgu vaskular Halil Krasniqi, Mjeket Shqiptar ne Gjermani, Zbulime shkencore, Instrumentet Kirurgjike, Kirurgjia Vaskulare QKUK, QKUK, Lajme


Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon Gazetën Shëndeti dhe kritikën tonë. Ndihmoje Gazetën Shëndeti - Mbështete median e pavarur kombëtare. Bëni donacion ose klikoni në reklama sepse me këtë mundësoni që kjo Gazetë të qëndroj online.


Reklama
loading...
Lexo edhe:

Postime e popullarizuara gjatë një jave

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Ja kush ishte Kirurgu i parë shqiptar në Kosovë

Të jesh mjek, mësues, profesor, gjykatës, inxhinier në Kosovën tonë!!!

Sjelljet e pacientëve në të shtetit dhe në privat

Sërish specializantët ankohen se nuk janë paguar

Pacientët po shkojnë në Mjekësi Familjare jo për kontrollë por për Diklofen, Dexason dhe Diazepam

Ja sa orë duhet të presin pacientët mjekun në vendet tjera në botë

Onkologu Ilir Kurtishi shkruan rreth kancerit të gjirit

Dr.Desaret Murati: inhibitorët e pompës protonike prolongojnë diagnostikimin e kancerit të lukthit

Postime e popullarizuara gjatë një muaji

Ja deklarata bombastike e Profesorit Afrim Blyta

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Pacientët po shkojnë në Mjekësi Familjare jo për kontrollë por për Diklofen, Dexason dhe Diazepam

Ja kush ishte Kirurgu i parë shqiptar në Kosovë

Mungesë e madhe e Specializantëve në QKUK

Kirurgu shqiptar ndër 100 Kirurgët më të mirë të botës

Ja sa orë duhet të presin pacientët mjekun në vendet tjera në botë

Sjelljet e pacientëve në të shtetit dhe në privat

Onkologu Ilir Kurtishi shkruan rreth kancerit të gjirit

Dhënie enorme e injeksioneve dhe infuzioneve në Qendra të Mjekësisë Familjare

Postime e popullarizuara që nga fillimi

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Pagat vjetore të Presidentit, Kryeministrit, Kirurgut, Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në vendet e ndryshme të botës

Dr. Leonard Bytyçi reagon ndaj postimit të Adriatik Kelmendit

Ja deklarata bombastike e Profesorit Afrim Blyta

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Ja kush ishte Kirurgu i parë shqiptar në Kosovë