Skip to main content
Protected by Copyscape

Fertiliteti mashkullor dhe plakja/mosha

Fertiliteti


Hulumtimet kanë filluar të tregojnë se tek burrat në moshë, pjelloria e tyre fillon të bjerë. Kjo rënie e pjellorisë lidhur me moshën është shumë më e theksuar tek gratë, kështu që efektet e plakjes në cilësinë e spermës nuk janë studiuar si gjerësisht. Gratë janë të lindur me të gjitha vezët e tyre, të cilat gradualisht zvogëlohen me kalimin e kohës, ndërsa burrat vazhdimisht bëjnë spermë të re.

Megjithatë, burrat më të përshtatshëm dhe të shëndetshëm 50 + vjeçarë mund të kenë ndryshime delikate në numrin e spermatozoidëve, morfologjinë dhe, në veçanti, të ADN-së që gjendet në spermatozoidin që kontribuon në embrionin. Studimet kanë treguar se sasia normale e spermës është në mes të moshës 30 dhe 35 vjeç. Sasia e spermës në përgjithësi është gjetur të jetë më e ulët pas moshës 55 vjeç.
Sperma nga burrat e moshuar ka një shkallë më të lartë të fragmentimit të ADN-së. Megjithëse disa njerëz mund të shkojnë për të lindur fëmijë të shëndetshëm, ekziston një rrezik në rritje të abortit dhe rritja e shkallës së defekteve të lindjes të shikuara tek fëmijët e lindur nga baballarët më të vjetër. Këto defekte të lindjes përfshijnë sëmundjen Dawn,autizëm dhe skizofreninë ndër të tjera.

Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon Gazetën Shëndeti dhe kritikën tonë. Ndihmoje Gazetën Shëndeti - Mbështete median e pavarur kombëtare. Bëni donacion ose klikoni në reklama sepse me këtë mundësoni që kjo Gazetë të qëndroj online.


Reklama
loading...
Lexo edhe:

Postime e popullarizuara gjatë një jave

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

QKUK dhe Spitalet Rajonale me mungesë të Anesteziologëve

Ja kush ishte Kirurgu i parë shqiptar në Kosovë

Të punosh si Mjek në Kosovë!

Kjo nënë kosovare i krahason mjekët dhe infermierët në Neonatologji me engjëj

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Ikja e mjekëve nga Kosova dhe mosha mesatare e mjekëve të mbetur në Kosovë

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Postime e popullarizuara gjatë një muaji

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Skandaloze: Mjekët e Klinikës Emergjente kujdestarojnë 12 orë por paguhen për 24 orë

Në QKMF dhe Emergjencë (Mjekësi Familjare) shkelen të drejtat e punëtorëve

Ikja e mjekëve nga Kosova dhe mosha mesatare e mjekëve të mbetur në Kosovë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Të punosh si Mjek në Kosovë!

Kjo nënë kosovare i krahason mjekët dhe infermierët në Neonatologji me engjëj

Postime e popullarizuara që nga fillimi

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Pagat vjetore të Presidentit, Kryeministrit, Kirurgut, Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në vendet e ndryshme të botës

Dr. Leonard Bytyçi reagon ndaj postimit të Adriatik Kelmendit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Mjeku shqiptar me 112 punime shkencore dhe gjashtë tekste universitare të publikuara

Dr. Gupta thotë, Askush nuk duhet të vdesë nga kanceri përveçse nga pakujdesia