Skip to main content
Protected by Copyscape

Ja cili Mjek shkruan për librin e parë universitar në Kosovë për SËMUNDJET INFEKTIVE
Dr.Nderim Hasani ka shkruar në profilin e tij në Facebook rreth librit të parë universitar në Kosovë për SËMUNDJET INFEKTIVE.

Ai ka shkruar se është  një libër tejet i kompletuar dhe me përfshirje mjaftë të lartë të tërësisë të problematikës së Sëmundjëve Infektive. Dr.Nderim Hasani poashtu i ka përgëzuar Autorët dhe gjithë Bashkautorët tjerë, për punën e madhe shkencore dhe të palodhëshme, që kanë bërë që ky libër tashmë të jetë në duart e gjithë atyre që kanë interesim të merren ose tashmë merrën me studimin e sëmundjëve infektive.


Postimi i plotë i Dr.Nderim Hasani


Para më pak se 3 muaj, doli nga shtypi libri i parë universitar në Kosovë për SËMUNDJET INFEKTIVE.

Para se ta lexoja të tërin, nuk desha të jap mendim. Por tash, me siguri dhe me dëshirë e krenari të plotë për punën e gjithë koleg/eve them se është një libër tejet i kompletuar dhe me përfshirje mjaftë të lartë të tërësisë të problematikës së Sëmundjëve Infektive.
Përgëzime për Autorët dhe gjithë Bashkautorët tjerë, për punën e madhe shkencore dhe të palodhëshme, që kanë bërë që ky libër tashmë të jetë në duart e gjithë atyre që kanë interesim të merren ose tashmë merrën me studimin e sëmundjëve infektive.

Kontributi modest i Dr. Luljetës dhe i imi në këtë libër ishte me këto tema:
- Natyra e mikroorganizmave ( Flora normale mikrobike e strehuesit njeri, Ndarja e agjentëve infektivë, Mënyra e jetesës, Procesi i infektimit, Dëmtimi i qelizave dhe indeve i nxitur nga mikroorganizmat, Infeksioni dhe Kanceri).
- Përgjegjja e strehuesit ndaj infeksionit ( Imuniteti i lindur, Imuniteti i fituar, Komplementi).
- Diagnostika laboratorike e infeksionëve ( Metodat e detektimit, Sinjalët biologjike, Ampifikimi (Përforcimi), Detektimi direkt, Zbulimi makroskopik i antigjenit, Zbulimi i antigjenëve patogjen nga kultura, Automatizmi i detektimit të mikrobëve në gjak, Zbulimi i agjentëve patogjen përmes metodave serologjike, Metodat e identifikimit, Testët për detektimin direkt të patogjenëve në mostrat klinike, Strategjitë e testëve të amplifikimit të acidit nukleik, Strategjitë e testimit sasior të acidit nukleik, Aplikimi i testëve të acidit nukleik, Testimi i ndjeshmërisë së bakterëve, Testimi i ndjeshmërisë për agjentët fungal).
- Mikrobiomi në sëmundjët infektive.
- Infeksionët te djegiet.
- Infeksionët e ndërlidhura me transfuzionin.
- Kapitulli 28. Të veçanta ( Encephalomieliti mialgjik| Sindromi i lodhjës kronike| Sëmundja e intolerancës së tendosjës sistemike (EM | SLK | SITS), Sindromi hemofagocitik i lidhur me infeksionin, Roli potencial i agjensëve infektiv në sëmundjët me etiologji të panjohur).

N.H.

Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon Gazetën Shëndeti dhe kritikën tonë. Ndihmoje Gazetën Shëndeti - Mbështete median e pavarur kombëtare. Bëni donacion ose klikoni në reklama sepse me këtë mundësoni që kjo Gazetë të qëndroj online.


Reklama
loading...
Lexo edhe:

Postime e popullarizuara gjatë një jave

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Ikja e mjekëve vazhdon: mbi 150 në këtë vit

Ja sa dënohet falsifikimi i dokumentit zyrtar

Ja sa dënohet puna e detyruar!

Shërimi i ngadalshëm i negativitetit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Ja kush ishte Kirurgu i parë shqiptar në Kosovë

Kirurgët nuk e ndalin grevën por e pezullojnë deri në muajin maj

Postime e popullarizuara gjatë një muaji

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Ikja e mjekëve nga Kosova dhe mosha mesatare e mjekëve të mbetur në Kosovë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Të punosh si Mjek në Kosovë!

Kjo nënë kosovare i krahason mjekët dhe infermierët në Neonatologji me engjëj

QKUK dhe Spitalet Rajonale me mungesë të Anesteziologëve

Postime e popullarizuara që nga fillimi

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Pagat vjetore të Presidentit, Kryeministrit, Kirurgut, Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në vendet e ndryshme të botës

Dr. Leonard Bytyçi reagon ndaj postimit të Adriatik Kelmendit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Mjeku shqiptar me 112 punime shkencore dhe gjashtë tekste universitare të publikuara

Dr. Gupta thotë, Askush nuk duhet të vdesë nga kanceri përveçse nga pakujdesia