Skip to main content
Protected by Copyscape

Ligji për pagat i ka goditur dhe nënçmuar keq profesionet mjekësoreShkruan: Dr.Arbër Vokrri

Ligji për pagat, edhepse nuk besoj se do të dekretohet, i ka goditur dhe nënçmuar keq profesionet mjekësore. Për shembull mjeku i përgjithshëm i cili i ka 6 vite tejet të mundimshme fakultet dhe 6 muaj praktikë të detyrueshme është graduar për dy koeficientë më poshtë (3.5) se gjykatësi i kundërvajtjeve i cili i ka 3-4 vite fakultet dhe një provim jurisprudence (5.5). Specialisti i mjekësisë me 6 vite fakultet, 6 muaj praktikë dhe 6 vite tjera specializim poashtu është vënë më poshtë se gjykatësi i cili mirret me kundërvajtje, pra me probleme të parkimeve pa leje, të  vozitjes në të kuqen, për fjalosje etj. Ndërsa gjykatësit e qarkut, apelit etj janë graduar shumë më lartë. E të mos flasim për zv.ministrat, këshillëtarët dhe postet tjera që është dëshmuar se mirren pa meritë e pa shkollë.
Infermierëve ligji ua ka barazuar nivelin master me shkollë të mesme.

Farmacistët i barazuan me mjekët, e edhe psikologëve ua dhanë koeficientin 3.2 gati të barabartë me të mjekëve (3.5).

Fizioterapeutëve me bachelor ua dhanë koeficientin 2.8, larg më të madh se të infermierëve me master.

Mjekët edhe në vendet ku paguhen më shumë se presidenti e kanë shkallën më të lartë të vetëvrasjeve e të varësisë nga drogat, shkaku i ngarkesës së hatashme fizike e psiqike. Vështirë të imagjinohet se çka do të ndodhte sikur të trajtoheshin me koeficientë nënçmues si në Kosovë.

Prej kohës së pushtetit të UNMIKut, përjashto shkeljen e kushtetutës me 22 prill 2013, nuk ka pasur ndonjë ligjvënie më të dëmshme në Kosovë.

Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon Gazetën Shëndeti dhe kritikën tonë. Ndihmoje Gazetën Shëndeti - Mbështete median e pavarur kombëtare. Bëni donacion ose klikoni në reklama sepse me këtë mundësoni që kjo Gazetë të qëndroj online.


Reklama
loading...
Lexo edhe:

Postime e popullarizuara gjatë një jave

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

QKUK dhe Spitalet Rajonale me mungesë të Anesteziologëve

Ja kush ishte Kirurgu i parë shqiptar në Kosovë

Të punosh si Mjek në Kosovë!

Kjo nënë kosovare i krahason mjekët dhe infermierët në Neonatologji me engjëj

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Ikja e mjekëve nga Kosova dhe mosha mesatare e mjekëve të mbetur në Kosovë

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Postime e popullarizuara gjatë një muaji

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Skandaloze: Mjekët e Klinikës Emergjente kujdestarojnë 12 orë por paguhen për 24 orë

Në QKMF dhe Emergjencë (Mjekësi Familjare) shkelen të drejtat e punëtorëve

Ikja e mjekëve nga Kosova dhe mosha mesatare e mjekëve të mbetur në Kosovë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Të punosh si Mjek në Kosovë!

Kjo nënë kosovare i krahason mjekët dhe infermierët në Neonatologji me engjëj

Postime e popullarizuara që nga fillimi

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Pagat vjetore të Presidentit, Kryeministrit, Kirurgut, Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në vendet e ndryshme të botës

Dr. Leonard Bytyçi reagon ndaj postimit të Adriatik Kelmendit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Mjeku shqiptar me 112 punime shkencore dhe gjashtë tekste universitare të publikuara

Dr. Gupta thotë, Askush nuk duhet të vdesë nga kanceri përveçse nga pakujdesia