Skip to main content
Protected by Copyscape

Mjekët e profesorët nuk mund ta fshehin pasurinë, detyrohen ta deklarojnë
Më 1 mars fillon afati një mujor për deklarimin e pasurisë nga zyrtarët publikë.
 Ndërkohë, Ministria e Drejtësisë po punon në ndryshime të ligjit për deklarimin e pasurisë. Me këto ndryshime planifikohet që profesorët universitarë, mjekët në spitale publike, inspektorët e hetuesit policorë të deklarojnë pasurinë e tyre.

 Ndërkohë me këtë ligj disa kategori që nuk fitojnë shumë nga buxheti i vendit, do të largohen nga lista. Nga 1 deri më 31 mars, është periudha kohore brenda së cilës zyrtarët publikë bëjnë të ditur pasurinë e tyre. Afër 5mijë zyrtarë, nga presidenti i vendit e më poshtë e kanë obligim ligjor deklarimin e pasurisë në Agjencinë Kundër Korrupsionit.

Në këtë institucion tregojnë për procedurat para fillimit të afatit për deklarim. “I marrim listat nëpër të gjitha institucionet dhe bëjmë një listë të përbashkët të cilën e publikojmë… jemi në fazën e mbledhjes së kësaj liste dhe jemi ende në kohë…”, ka thënë Afrim Atashi, Agjencia Kundër Korrupsionit. Por, kësaj liste parashihet t’i shtohen edhe zyrtarë tjerë publikë. Është Ministria e Drejtësisë ajo që ka inicuar ndryshime në Ligjin për Deklarimin e Pasurisë dhe Ligjin për Agjencinë Anti korrupsion prej vitit të kaluar. “E kom mendu që një listë e tillë duhet të rishikohet…”, ka treguar Abelard Tahiri, ministër i Drejtësisë Dyfishimin e numrit të atyre që do të deklarojnë pasurinë e konfirmojnë edhe në Agjencinë Anti Korrupsion. Profesorët në universitete, mjekët e spitaleve publike e inspektorët pritet t’i shtohen numrit të zyrtarëve që do t’i obligojë ligji të raportojnë për pasurinë e tyre. “Kemi mendime që edhe profesorë të universitetit, doktorët, mjekët në QKUK dhe spitale regjionale, edhe një numër i madh i inspektorëve…”. Ndërkohë planifikohet heqja nga detyrimi për deklarim nga disa kategori tjera.

Mes tyre pritet të jenë edhe rreth 960 asamblistë të Kuvendeve Komunale prej të cilëve më ligji nuk do të kërkojë kontrolle të pasurisë. Në institucionin që kryen këtë proces, thonë se parashikojnë edhe ndryshime në buxhet. “Rritja e punëtorëve, rritje e buxhetit… “ Një zbrazëti tjetër në ligjin aktual sipas Atashit mbetet edhe pjesa e hetimit të origjinës së pasurisë së deklaruar. “Hetimi i prejardhjes së pasurisë që deklarohet”. E të gjitha këto ndryshime, zyrtarisht do të fillojnë prej marsit të këtij viti. “Synimi im është që në fund të muajit mars, këto dy ligje t’i dërgohen Kuvendit…”. Marsi i vitit 2019 do ta gjejë Kosovës me ligj të ndryshuar për deklarimin e pasurisë.

Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon Gazetën Shëndeti dhe kritikën tonë. Ndihmoje Gazetën Shëndeti - Mbështete median e pavarur kombëtare. Bëni donacion ose klikoni në reklama sepse me këtë mundësoni që kjo Gazetë të qëndroj online.


Reklama
loading...
Lexo edhe:

Postime e popullarizuara gjatë një jave

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Ikja e mjekëve vazhdon: mbi 150 në këtë vit

Ja sa dënohet falsifikimi i dokumentit zyrtar

Ja sa dënohet puna e detyruar!

Shërimi i ngadalshëm i negativitetit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Ja sa dënohet shmangia nga tatimi

Ja kush ishte Kirurgu i parë shqiptar në Kosovë

Postime e popullarizuara gjatë një muaji

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Ikja e mjekëve nga Kosova dhe mosha mesatare e mjekëve të mbetur në Kosovë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Të punosh si Mjek në Kosovë!

Kjo nënë kosovare i krahason mjekët dhe infermierët në Neonatologji me engjëj

QKUK dhe Spitalet Rajonale me mungesë të Anesteziologëve

Postime e popullarizuara që nga fillimi

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Pagat vjetore të Presidentit, Kryeministrit, Kirurgut, Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në vendet e ndryshme të botës

Dr. Leonard Bytyçi reagon ndaj postimit të Adriatik Kelmendit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Mjeku shqiptar me 112 punime shkencore dhe gjashtë tekste universitare të publikuara

Dr. Gupta thotë, Askush nuk duhet të vdesë nga kanceri përveçse nga pakujdesia