Skip to main content
Protected by Copyscape

Pafuqi dhe gërdiShkruan:Dr.Sami Uka

Ndjenja e pafuqisë vret. Pamundësia për të ndihmuar atë që ka nevojë ushqen ndjenjën më shkatërruese – pafuqin. Përballja e përditshme me kërkesa të tilla në esencë të arsyeshme të shterrë, të molis, të vret dalngadalë e ditë për ditë. Minatori që është shtrënguar të lëshojë vendin e punës, të marrë rrugën dhe pa njohur njeri ia mësyn zyrës së parë që hasë për të kërkuar ndihmë që të punësojë djalin e vet doktor që e ka shkolluar me 1001 sakrificë. Tash tre vjet i biri, doktor i martuar bredhë nga një qytet në tjetrin, nga një kontratë afatshkurtër në tjetrën, duke kërkuar punën e merituar pas viteve të gjata të studimit, në kushte të vështira dhe pa kurrfarë ndihme. I ati, duke parë trendin e punësimeve me lidhje dhe pa kurrfarë kriteri, ende ndjen obligim që ta ndihmojë të punësohet dhe i skuqur flakë kërkon ndihmë edhe nga një i panjohur që e takon për të parën herë. Qartë nuk e di si shkojnë këto punë, por lexon e dëgjon për nepotizmin e paturpshëm të pushtetarëve tanë kudo dhe ka marrë guximin që të bëjë atë që nuk di ta bëjë – të kërkojë ndihmë. Njësoj bënë edhe vajza e veteranit të vërtetë, studentja e shkëlqyeshme që për mbijetesë kërkon të punojë me kualifikimin e fituar me shkollë të mesme. Sa për të pasur një punë dhe ndihmuar familjen meqë nuk ka asnjë të punësuar derisa familjarët e pushtetarëve tanë mbajnë nga tre e katër vende pune njëkohësisht dhe paguhen nga e njëjta ‘kuletë’ shteti pa ndonjë ndalesë. Natyrisht këta janë kuadro të pazëvendësueshme. Nuk e mohon kush që jemi me fat që i kemi dhe që shkrihen duke punuar edhe 72 orë në ditë për të mirën e shtetit tonë.

Tablon e përditshmërisë e errëson plotësisht ajo që përballet me kancerin e burrit – mbajtësit të familjes dhe që në mungesë të sistemit të sigurimit shëndetësorë duhet të përballet me kërcënimin e varfërimit, si rezultat i pashmangshëm i përpjekjeve për mjekimin dhe shpëtimin e burrit. Pos dhimbjes dhe pafuqisë shkatërruese për të ndihmuar atë që është gjysma e saj, vet jeta e saj - duhet të përballet edhe me luftën e egër dhe të padrejtë për ekzistencë dhe ruajtje të vendit të punës. Lotët e saj dhe qindra e mijëra fatëkëqinjëve të ngjashëm duhet të vrasin ndërgjegjen e secilit që ka një grimë përgjegjësi për të sotmen dhe të nesërmen e shoqëris sonë. Përballë e pranë vuajtjeve të këtyre frymorëve, shkëlqimi i luksit të pushtetarëve tanë të pazëvendësueshëm është i gërditshëm dhe mbytës. Mos qofsha në lëkurën e tyre! Nuk thonë kot “më mirë të jesh i lënduar pa të drejtë sesa të lëndosh tjetrin pa të drejtë!” Vërtet e rëndë të jesh viktimë e padrejtësisë më të madhe por akoma më vrasëse është të jesh qoftë edhe autor i padrejtësisë më të vogël!
loading...
Lexo edhe:

Postime e popullarizuara gjatë një jave

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Skandaloze: Shnetëza sulmon Drejtorin e Radiologjisë, Dr.Bujar Gjikollin pa asnjë arsye ose të drejtë ligjore

Spitalet Rajonale e mbingarkojnë QKUK-në me raste që kanë mundur të kryhen në ato Spitale

Skriptoret që gjenden afër fakultetit të Mjekësisë po e shkatërrojnë Mjekësinë

Skandaloze: Pacienti nga Suhereka udhëzohet direkt për Prishtinë pa u dërguar fare në Spitalin e Prizrenit për kontrollë

Fakultetet e sotme po kryhen me teste

Isa Haxhiu: Në Fakultetin e Mjekësisë – 300 euro nota 6, 500 euro nota 8 dhe 9, e 1000 euro nota 10!

Si të shpëtoni nga hundët e bllokuara në vetëm pak minuta

Fruta të thata për meshkujt dhe arsyet

Ja kush ishte Kirurgu i parë shqiptar në Kosovë

Postimet e fundit

Postime e popullarizuara gjatë një muaji

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Sjelljet e pacientëve në të shtetit dhe në privat

Ja kush ishte Kirurgu i parë shqiptar në Kosovë

Pacientët po shkojnë në Mjekësi Familjare jo për kontrollë por për Diklofen, Dexason dhe Diazepam

Skandaloze: Emrat e pacientëve keqpërdoren për analiza nga ana e infermierëve dhe infermiereve

Ja sa orë duhet të presin pacientët mjekun në vendet tjera në botë

Për indeksonline është e çuditshme se mjekët bëjnë pauzë 30 minuta

Këtë vit do të hapen dy konkurse për specializime në QKUK

Apeli i fortë i mjekut: Profesioni na vodhi rininë, politika kërkon të na grabisë lirinë

Postime e popullarizuara që nga fillimi

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Pagat vjetore të Presidentit, Kryeministrit, Kirurgut, Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në vendet e ndryshme të botës

Dr. Leonard Bytyçi reagon ndaj postimit të Adriatik Kelmendit

Mjeku shqiptar me 112 punime shkencore dhe gjashtë tekste universitare të publikuara

Dr. Gupta thotë, Askush nuk duhet të vdesë nga kanceri përveçse nga pakujdesia

Një javë blackout shëndetësor do i mësonte këtij shteti dhe këtij populli se pse është e shenjtë bluza e bardhë...!!!

Ja deklarata bombastike e Profesorit Afrim Blyta

Mjekët dhe infermierët,çirakë në shtëpi të vetë !