Skip to main content
Protected by Copyscape

Dr.Desaret Murati: Depagliflozina ulë ndjeshëm komplikimet e Diabetit tip 2

Dr.Desaret Murati: Depagliflozina ulë ndjeshëm komplikimet e Diabetit tip 2


Shkruan: Dr.Desaret Murati

Depagliflozina ulë ndjeshëm komplikimet e Diabetit tip 2.

Bari më i ri në treg,emri xhenerik Depagliflozin,është një bari anti-Diabetikë,i cili u hodh së pari në treg në Sh.B.A, më  8 Janar 2014 u aprovua nga FDA (Food and Drug Administration).Tek ne,kohëve të fundit është paraqitur në tregun farmaceutik.

Gjat trajtimit të pacientëve me depagliflozinë të cilët kishin risk të lartë për komplikacione diabetike,dhe hiperglicemi rezistente,kam vënë re,se komplikacionet e mundshme,ishin zbehur dukshëm vetëm pas 3 muajsh mjekim,duke përfshirë këtu dietën dhe aktivitetet fizike adekuate.Vlerat e hemoglobinës së glukozuar në 90% të pacientëve në fjalë ishin ulur dukshëm.

Bari në fjalë,rekomandohet tek hiperglicemitë rezistente dhe me një profil jo të mirë të glicemisë ditore.Për të arritur rezultate më të mira,rekomandohet kombinimi i tij Triple-Therapy Line,Biguanide-Sulfanilure-Depagliflozinë.

Bari në fjalë vepron në veshka (tubin distal) bllokon rithithjen e glukozës nga Veshka,duke u elimimuar me urinë.Gjithsesi gjatë trajtimit,duhet patur kujdes dhe vrojtuar pacientin për efektet anësore serioze siq është Hipoglicemia,dhe hipovolemia.

Duhet patur kujdesë tek femrat,dhe gjatë trajtimit me depagliflozinë,të bëhet së paku një herë në muaj,kontrolli i Urinës për infeksion të mundshëm bakterial apo mykotik,sepse gjatë mjekimit me barin në fjalë,është shum e pasur me glukozë (Sheqer).Glukoza është një teren i shkëlqyer për zhvillimin e kolonive bakteriale dhe mykotike.Rastet tek meshkujt janë më të rralla,për shkak të Anatomisë specifike të Uretrës.
Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon Gazetën Shëndeti dhe kritikën tonë. Ndihmoje Gazetën Shëndeti - Mbështete median e pavarur kombëtare. Bëni donacion ose klikoni në reklama sepse me këtë mundësoni që kjo Gazetë të qëndroj online.


Reklama
loading...
Lexo edhe:

Postime e popullarizuara gjatë një jave

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Ikja e mjekëve vazhdon: mbi 150 në këtë vit

Ja sa dënohet falsifikimi i dokumentit zyrtar

Ja sa dënohet puna e detyruar!

Shërimi i ngadalshëm i negativitetit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Ja sa dënohet shmangia nga tatimi

Ja kush ishte Kirurgu i parë shqiptar në Kosovë

Postime e popullarizuara gjatë një muaji

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Ikja e mjekëve nga Kosova dhe mosha mesatare e mjekëve të mbetur në Kosovë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Të punosh si Mjek në Kosovë!

Kjo nënë kosovare i krahason mjekët dhe infermierët në Neonatologji me engjëj

QKUK dhe Spitalet Rajonale me mungesë të Anesteziologëve

Postime e popullarizuara që nga fillimi

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Pagat vjetore të Presidentit, Kryeministrit, Kirurgut, Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në vendet e ndryshme të botës

Dr. Leonard Bytyçi reagon ndaj postimit të Adriatik Kelmendit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Mjeku shqiptar me 112 punime shkencore dhe gjashtë tekste universitare të publikuara

Dr. Gupta thotë, Askush nuk duhet të vdesë nga kanceri përveçse nga pakujdesia