Skip to main content
Protected by Copyscape

Dr.Desaret Murati: Sindroma e Stinës së PranverësShkruan:Dr.med.Desaret Murati

 Shumë pak është folur për këtë Sindromë,edhe pse numri i pacientëve që kërkojnë ndihmë mjeksore  është tejet i madh.Madje as mjekët nuk e kanë idenë se për çfarë bëhet fjalë.
 Sindoma përbën një grup simptomash që shfaqen nga fillimi-mesi i muajit të Marsit deri në fund të muajit Prill.

 Pacientët shpesh ankohen për lodhje të pashpjegueshme,përgjumsi,apati,dhe shenja depresive,dhimbje koke,marramendje,nganjëherë edhe dhimbje nyjesh,të gjitha këto pa ndonjë shkak kryesorë.Shpesh herë,pacientët urdhërohen të bëhen grumbull testesh labiratorike.
 Në Gjermani prek rreth 50-75% të popullsisë.

Shkaktari kryesor për shfaqjen e kësaj Sindrome akoma nuk dihet,besohet se rol të madh luan balanci hormonal.

Duke u bazuar në këtë hipotezë,trupi njeriut fillon të balancojë hormonin e lumturisë "serotoninën" nga stina e dimrit,ku ditët janë më të shkurtura dhe me më pak dritë,drita është burimi kryesorë i prodhimit të hormonit Serotoninë.Kur ditët në pranverë fillojnë të zgjaten,ditet janë më të gjata,trupi i njeriut,rifillon prodhimin dhe balancimin e Endorfinave,Progesteronit dhe Estrogjenit.Ky ndryshim radikal i balancimit hormonal shkakton edhe sindromën e lartë përmendur.

Karakteristikë e këtyre ndryshimeve hormonale  është edhe rritja e herë pas herëshme e temperaturës së trupit,rënia e Tensionit të gjakut.

Mjekim të posaçëm për këtë Sindromë nuk ka,ajo kalon vetvetiu,gjersa trupi i njeriut te balansoj hormonet e lartëpërnendura.
Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon Gazetën Shëndeti dhe kritikën tonë. Ndihmoje Gazetën Shëndeti - Mbështete median e pavarur kombëtare. Bëni donacion ose klikoni në reklama sepse me këtë mundësoni që kjo Gazetë të qëndroj online.


Reklama
loading...
Lexo edhe:

Postime e popullarizuara gjatë një jave

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Ikja e mjekëve vazhdon: mbi 150 në këtë vit

Ja sa dënohet puna e detyruar!

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Shërimi i ngadalshëm i negativitetit

Ja kush ishte Kirurgu i parë shqiptar në Kosovë

QKUK dhe Spitalet Rajonale me mungesë të Anesteziologëve

Kirurgët nuk e ndalin grevën por e pezullojnë deri në muajin maj

Postime e popullarizuara gjatë një muaji

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Ikja e mjekëve nga Kosova dhe mosha mesatare e mjekëve të mbetur në Kosovë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Të punosh si Mjek në Kosovë!

Kjo nënë kosovare i krahason mjekët dhe infermierët në Neonatologji me engjëj

QKUK dhe Spitalet Rajonale me mungesë të Anesteziologëve

Postime e popullarizuara që nga fillimi

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Pagat vjetore të Presidentit, Kryeministrit, Kirurgut, Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në vendet e ndryshme të botës

Dr. Leonard Bytyçi reagon ndaj postimit të Adriatik Kelmendit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Mjeku shqiptar me 112 punime shkencore dhe gjashtë tekste universitare të publikuara

Dr. Gupta thotë, Askush nuk duhet të vdesë nga kanceri përveçse nga pakujdesia