Skip to main content
Protected by Copyscape

Dr.Gëzim Berisha: Kur është shqetësuese një DHIMBJE E GJOKSIT⁉️Kur është shqetësuese një DHIMBJE E GJOKSIT⁉️

⭕️ Dhimbja e gjoksit është simptoma më e shpeshtë me të cilën paraqiten pacientët për të kërku ndihmë mjekësore në shërbimet emergjente. Ajo është një simptomë serioze dhe si e tillë nuk duhet injoruar asnjëhere sepse mund të jetë alarm 📣 serioz për shëndetin tuaj.
Nga pacientët me dhimbje gjoksi që kërkojnë ndihmë mjekësore gjysma prej tyre kanë dhimbje të shkaktuar nga problemet me zemër, ndërsa te gjysma tjetër dhimbjet nuk kanë origjinë nga zemra.

⭕️ Karakteristikat që tregojnë se dhimbja e juaj e gjoksit mund të jetë shumë serioze dhe si e tillë është tregues që duhet të kërkoni sa më shpejt ndihmë mjekesore janë si në vijim:
➡️ Ju jeni mbi 40 vjec dhe keni disa nga faktorë të rrezikut për sëmundje të zemrës si psh jeni duhangji, keni mbipeshë trupre, keni yndyrna të larta në gjak, dikush në familjen tuaj tani më është i diagnostikuar me sëmundje të zemrës apo ju vuani nga diabeti).
➡️ Dhimbja juaj shfaqet prapa drrasës së gjoksit me karakter shtrëngues, rëndues apo djegës.
➡️ Dhimbja juaj shoqërohet më plogështi trupore, djerësitje të ftofta, mundim për vjellje, frymëzenje, marramendje apo humbje të vetëdijes.
➡️ Dhimbja përhapet kah dora e majte, qafa, shpina apo nofulla.
➡️ Është një dhimbje e tillë që e perjetoni për herë të parë në jetën tuaj.
➡️ Dhimbja juaj shkon duke u rritur në intensitet dhe zgjat më shumë se 15 minuta.
➡️ Dhimbja e gjoksit që shfaqet në aktivitet fizik dhe pushon pas ndërprerjes së aktivitetit fizik.

ℹ️ Për ta zbuluar shkaktarin dhe seriozitetin e dhimbjes suaj të gjoksit mjeku u juaj do të bëjë disa ekzaminime siq janë: EKG, analiza gjakut, rentgeni i gjoksit, stress testi (ergometria), ekokardiografia apo edhe koronarografia. Varësisht nga rezultati edhe trajtimi pastaj do të jetë adekuat.

Dr.Gëzim Berisha Kardiolog

Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon Gazetën Shëndeti dhe kritikën tonë. Ndihmoje Gazetën Shëndeti - Mbështete median e pavarur kombëtare. Bëni donacion ose klikoni në reklama sepse me këtë mundësoni që kjo Gazetë të qëndroj online.


Reklama
loading...
Lexo edhe:

Postime e popullarizuara gjatë një jave

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Ikja e mjekëve vazhdon: mbi 150 në këtë vit

Ja sa dënohet falsifikimi i dokumentit zyrtar

Ja sa dënohet puna e detyruar!

Shërimi i ngadalshëm i negativitetit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Ja sa dënohet shmangia nga tatimi

Ja kush ishte Kirurgu i parë shqiptar në Kosovë

Postime e popullarizuara gjatë një muaji

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Ikja e mjekëve nga Kosova dhe mosha mesatare e mjekëve të mbetur në Kosovë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Të punosh si Mjek në Kosovë!

Kjo nënë kosovare i krahason mjekët dhe infermierët në Neonatologji me engjëj

QKUK dhe Spitalet Rajonale me mungesë të Anesteziologëve

Postime e popullarizuara që nga fillimi

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Pagat vjetore të Presidentit, Kryeministrit, Kirurgut, Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në vendet e ndryshme të botës

Dr. Leonard Bytyçi reagon ndaj postimit të Adriatik Kelmendit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Mjeku shqiptar me 112 punime shkencore dhe gjashtë tekste universitare të publikuara

Dr. Gupta thotë, Askush nuk duhet të vdesë nga kanceri përveçse nga pakujdesia