Skip to main content
Protected by Copyscape

Grupi i Kirurgëve kryejnë operacionin e parë të ndarë në disa faza

Kirurget

Ky rast është i pari në botë. Bëhet një operacion i cili ndahet në disa faza.
Ndodhi në Padova që një pjesë e mëlçisë e dhuruar nga dikush u rigjenerua vetëm për 17 ditë, pasi u transplantua së bashku me mëlçinë e sëmurë, e cila pastaj u hoq nga videolaparoskopia raporton Gazeta Shëndeti.
Protagonisti i ndërhyrjes ishte një 47-vjeçar me metastaza të pa operuara të mëlçisë, i cili mori pjesën e organit nga një anëtar i familjes.
Pacienti, është kthyer në shtëpi dhe ka rifilluar jetën e tij normalisht.
Ai vuante nga metastaza të shumta hepatike nga kanceri i zorrës së trashë dhe u gjykua se nuk mund të operohej sepse thuajse të gjitha pjesët e mëlçisë së tij ishin prekur.
Profesori Umberto Cillo mendoi të kryejë një operacion të ndarë në dy faza. Në operacionin e parë, një pjesë e vogël e mëlçisë e dhuruar nga një anëtar i familjes u transplantua pranë mëlçisë së sëmurë.
Pas rritjes së fragmentit të dhënë, e cila në 17 ditët arritur një vëllim të konsiderueshëm u krye operacioni i dytë gjatë të cilit metastaza e pacientit u hoq me një teknikë minimalisht invazive në videolaparoscopy.
Ekipi i ekspertëve të përbërë nga mbi 20 persona të specializuar kryen operacionin duke kombinuar tre teknika kirurgjike shumë të specializuara: heqjen e gjysmës së mëlçisë të prekur nga metastazat; transplantimit në pozitën ndihmëse të mëlçisë donatore dhe, më në fund, heqjen e mëlçisë së sëmurë të mbetur.
Ndërhyrja filloi në 8 të mëngjesit dhe përfundoi në orën 2 të ditës tjetër.
Në sallën e operacionit është kryer transplanti ndihmës në një operacion që zgjati 15 orë./Gazeta Shëndeti
Dhe pas dy javësh është realizuar operacioni i dytë i cili zgjati 6 orë.
Mund të jetë revolucion në shëndetësi një operacion i tillë.


Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon Gazetën Shëndeti dhe kritikën tonë. Ndihmoje Gazetën Shëndeti - Mbështete median e pavarur kombëtare. Bëni donacion ose klikoni në reklama sepse me këtë mundësoni që kjo Gazetë të qëndroj online.


Reklama
loading...
Lexo edhe:

Postime e popullarizuara gjatë një jave

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Ikja e mjekëve vazhdon: mbi 150 në këtë vit

Ja sa dënohet falsifikimi i dokumentit zyrtar

Ja sa dënohet puna e detyruar!

Shërimi i ngadalshëm i negativitetit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Ja sa dënohet shmangia nga tatimi

Ja kush ishte Kirurgu i parë shqiptar në Kosovë

Postime e popullarizuara gjatë një muaji

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Ikja e mjekëve nga Kosova dhe mosha mesatare e mjekëve të mbetur në Kosovë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Të punosh si Mjek në Kosovë!

Kjo nënë kosovare i krahason mjekët dhe infermierët në Neonatologji me engjëj

QKUK dhe Spitalet Rajonale me mungesë të Anesteziologëve

Postime e popullarizuara që nga fillimi

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Pagat vjetore të Presidentit, Kryeministrit, Kirurgut, Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në vendet e ndryshme të botës

Dr. Leonard Bytyçi reagon ndaj postimit të Adriatik Kelmendit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Mjeku shqiptar me 112 punime shkencore dhe gjashtë tekste universitare të publikuara

Dr. Gupta thotë, Askush nuk duhet të vdesë nga kanceri përveçse nga pakujdesia