Skip to main content
Protected by Copyscape

Infermierët dhe Edukimi në vazhdim


Industria e sotme e kujdesit shëndetësor po zhvillohet në mënyrë të vazhdueshme dhe për të  ecur me hapin e saj të ndryshimit, gjithnjë e më shumë infermierë po e kuptojnë rëndësinë e edukimit të vazhdueshëm në karrierën e tyre.


Në shumicën e vendeve, edukimi i vazhdueshëm është një detyrim për infermierët.

Në përgjithësi, infermierët në vendet Perëndimore  kanë nevojë për njëzet e katër kredite të arsimit të vazhdueshëm (CEU) çdo dy vjet për të ruajtur licencën e tyre. Ndërsa në vendin tonë mjaftojnë 10 kredite në vit, ku çdo katër vite duhet ti kenë marrë 40 kredite për të mos humbur liçencën e tyre.Pse është i nevojshëm edukimi në vazhdim për infermierët?1. Zgjeron ekspertizën tuaj
Për të qëndruar në krye të praktikës suaj, është thelbësore që baza juaj e njohurive të përditësohet. Arsimi i vazhdueshëm është metoda më e mirë që ju lejon të rritni aftësitë dhe ekspertizën tuaj dhe ju mbani të vetëdijshëm për tendencat dhe praktikat e fundit në kujdesin shëndetësor.2. Përmirëson cilësinë e kujdesit të pacientit
Në profesionin e infermierisë, është me rëndësi të veçantë që infermierët të vazhdojnë të edukohen. Si roli kryesor i infermierëve është që të kujdeset për pacientët dhe të përmirësohet jeta e tyre, kështu që nëse ata kanë njohuri profesionale në fushën e tyre, kjo automatikisht rezulton në rezultate më të mira të pacientit. Me edukimin e vazhdueshëm, infermieret mësojnë të përditësohen me teknikat më të fundit për trajtimet dhe medikamentet e reja. Kështu, për të siguruar që pacientët të marrin trajtimin më të fundit, arsimi i vazhdueshëm është vendimtar.3. Rritja profesionale dhe kënaqësia personale
Duke ndjekur edukimin e vazhdueshëm në specialitetin tuaj, infermierët mund të rriten më lehtë në shkallët e karrierës në krahasim me homologët e tyre, duke u ofruar atyre mundësi më të mira karriere së bashku me fitimet monetare. Përveç kësaj, rritja profesionale, edukimi i vazhdueshëm i jep mundësi infermierëve të rriten si individë në bazën e njohurive të tyre specifike për specialitetin e tyre dhe t'u japin pacientëve të tyre kujdesin më të mirë të mundshëm. Pra, profesioni i infermierisë në tërësi përfiton kur çdo infermiere ndjek arsimin e vazhdueshëm me një qëllim për të ofruar më të mirën në specialitetin e tyre të zgjedhur./ Babeta Rexhepi/Gazeta Shëndeti

Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon Gazetën Shëndeti dhe kritikën tonë. Ndihmoje Gazetën Shëndeti - Mbështete median e pavarur kombëtare. Bëni donacion ose klikoni në reklama sepse me këtë mundësoni që kjo Gazetë të qëndroj online.


Reklama
loading...
Lexo edhe:

Postime e popullarizuara gjatë një jave

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

QKUK dhe Spitalet Rajonale me mungesë të Anesteziologëve

Ja kush ishte Kirurgu i parë shqiptar në Kosovë

Të punosh si Mjek në Kosovë!

Kjo nënë kosovare i krahason mjekët dhe infermierët në Neonatologji me engjëj

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Ikja e mjekëve nga Kosova dhe mosha mesatare e mjekëve të mbetur në Kosovë

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Postime e popullarizuara gjatë një muaji

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Skandaloze: Mjekët e Klinikës Emergjente kujdestarojnë 12 orë por paguhen për 24 orë

Në QKMF dhe Emergjencë (Mjekësi Familjare) shkelen të drejtat e punëtorëve

Ikja e mjekëve nga Kosova dhe mosha mesatare e mjekëve të mbetur në Kosovë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Të punosh si Mjek në Kosovë!

Kjo nënë kosovare i krahason mjekët dhe infermierët në Neonatologji me engjëj

Postime e popullarizuara që nga fillimi

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Pagat vjetore të Presidentit, Kryeministrit, Kirurgut, Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në vendet e ndryshme të botës

Dr. Leonard Bytyçi reagon ndaj postimit të Adriatik Kelmendit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Mjeku shqiptar me 112 punime shkencore dhe gjashtë tekste universitare të publikuara

Dr. Gupta thotë, Askush nuk duhet të vdesë nga kanceri përveçse nga pakujdesia