Skip to main content
Protected by Copyscape

Ja cilat janë efektet anësore të injeksionit intramuskular (i.m)!


Injeksioni intramuskular, Efektet anesore, Injeksionet, Efekti anesor i injeksioneve, Injeksionet intramuskulare demetPunoi: MSc Babeta Rexhepi
Injeksioni klasik per te injektuar medikamente te ndryshme  mund te jape probleme te vogla. Disa I kuptojme menjehere disa jane te paparashikueshme. Problemet qe mund te shfaqen menjehere mund tju japim dhe trajtimin e menjehershem. Po c'ndodh me ato qe nuk jane te parashikueshme?Si fillim, te rikujtojme se injeksioni i/m quhet I tille kur:

    Aplikohet ne kuadratin e pare siperior te gluteusit

    ne m. deltoid

    ne kofsheMedikamenti te ben keq

    Kur pacienti shfaq Hipersensibilitet. Shpesh motivohet nga eksperienca te meparshme, qofte edhe nese kane ndodhur gjate femijerise.

    Agia duhet te jete e diametrit te pershtatshem per perthithjen e medikamentit, duke ecur sipas parimit "duke ecur sipas diametrit me te pershtatshem te mundshem.

    Duart e infermierit.Shpejtesia me te cilen epiderma kalohet eshte thelbesore,e mbi te gjitha qe presioni I I medikamentit te injektuar mos te jete I pershpejtuar.Ilaçi djeg

    Jo gjithmone duart e infermieres jane pergjegjese. Psh antibiotiket djegin shume, per kete arsye shoqerohen me anestezi lokale qe redukton djegien. po ashtu dhe shperndarja e lengut ne menyre te pershtatshme e redukton dhimbjen.Pas aplikimit formohet nje si "Kokerr"
    Nuk eshte dicka e rende. Ketu kemi te bejme me mungese vleresimi nga ana jone si infermier. Fillimi I aplikimit s'ka qene I thelle. Psh ne rastet me paciente obez ku kemi nje status adipoz te gluteusit dhe gjatesia e ages e vogel, kjo ben qe Ilaci te perhapet me ngadale.Ilaçi djeg,pasi ka filluar injeksioni

    Varet nga ndjeshmeria e secilit prej pacienteve dhe medikamenti. Disa prej pacienteve e krahasojne kete ndjesi me kafshimin e ujkut.Pas aplikimit kemba peson  demtim ne nerv


    Kjo  ndodh kur aplikojme analgjezik lokal si Lidokaina. Ndodh kur gjate aplikimit kemi kemi qene afer ndonje nervi. Mos u shqetesoni eshte problem kalimtar.Gjithesesi problemet me serioze jane ne fillim te nje injektimi  intramuskul,jo pasi aplikohet ilaci. Per kete arsye duhet te respektohet steriliteti ne maksimum.

Nuk dua te ju tremb por edhe kjo teknike qe duket me e thjeshta dhe me lehtesisht e pervetesuar kerkon  nje kujdes te madh.


Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon Gazetën Shëndeti dhe kritikën tonë. Ndihmoje Gazetën Shëndeti - Mbështete median e pavarur kombëtare. Bëni donacion ose klikoni në reklama sepse me këtë mundësoni që kjo Gazetë të qëndroj online.


Reklama
loading...
Lexo edhe:

Postime e popullarizuara gjatë një jave

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Ikja e mjekëve vazhdon: mbi 150 në këtë vit

Ja sa dënohet falsifikimi i dokumentit zyrtar

Ja sa dënohet puna e detyruar!

Shërimi i ngadalshëm i negativitetit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Ja kush ishte Kirurgu i parë shqiptar në Kosovë

Kirurgët nuk e ndalin grevën por e pezullojnë deri në muajin maj

Postime e popullarizuara gjatë një muaji

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Ikja e mjekëve nga Kosova dhe mosha mesatare e mjekëve të mbetur në Kosovë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Të punosh si Mjek në Kosovë!

Kjo nënë kosovare i krahason mjekët dhe infermierët në Neonatologji me engjëj

QKUK dhe Spitalet Rajonale me mungesë të Anesteziologëve

Postime e popullarizuara që nga fillimi

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Pagat vjetore të Presidentit, Kryeministrit, Kirurgut, Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në vendet e ndryshme të botës

Dr. Leonard Bytyçi reagon ndaj postimit të Adriatik Kelmendit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Mjeku shqiptar me 112 punime shkencore dhe gjashtë tekste universitare të publikuara

Dr. Gupta thotë, Askush nuk duhet të vdesë nga kanceri përveçse nga pakujdesia