Skip to main content
Protected by Copyscape

Ja si t'i mbroni sytë e fëmijëve tuaj!

Fëmijët, Sytë e fëmijëve, Fëmijët sytë, Syri i fëmijëve keshilla, Keshilla dhe Kuriozitete

Fëmijët dhe teknologjia janë pothuajse të pandashëm në këtë kohë. Qoftë për qëllime edukative apo thjesht për argëtim, fëmijët po shpenzojnë një pjesë të mirë të ditës “para ekranit” duke shikuar ekranin e kompjuterit, të tabletit, telefonit apo pajisjeve të tjera digjitale.
Nuk është reale të mendohet se fëmijët do të ndalojnë së përdoruri teknologjinë moderne. Fatmirësisht, ka disa gjëra të thjeshta që mund t’i bëni për të zvogëluar rrezikun e problemeve të shikimit te fëmija juaj, të shkaktuara nga përdorimi i gjatë i kompjuterëve apo pajisjeve digjitale.
Nxisni pushime të shpeshta vizuale
Gjëja më e mirë që mund të bëni është që t’i bëni fëmijët tuaj që çdo 20 minuta të largojnë sytë nga ekrani dhe të shikojnë diçka që është më larg për rreth 20 sekonda. Kjo detyrë e thjeshtë relakson përqendrimin dhe muskujt e syve dhe zvogëlon rrezikun e shumë simptomave të tendosjes së syrit.
Mbroni sytë e tyre nga drita e kaltër
Mbrojtja e syve të fëmijëve tuaj nga drita e kaltër që vjen nga drita e diellit dhe pajisjet digjitale është një veprim i mençur. Jashtë, syzet e polarizuara janë mbrojtësi më i mirë nga drita e kaltër dhe reflektimi dhe bllokojnë rreth 90 përqind apo më shumë të dritës së kaltër të dëmshme të diellit. Për t’i vënë brenda dhe jashtë, lentet fotokromike janë një zgjedhje e shkëlqyer.
Caktoni një orar pa përdorim të medias
Akademia Amerikane e Pediatrisë këshillon prindërit që të caktojnë orare gjatë të cilave nuk do të përdoren mediat për çdo ditë në mënyrë që ta prishin përqendrimin e fëmijëve të tyre në pajisjet digjitale dhe të shpenzojnë kohë si familje. Gjatë kësaj kohe do të zvogëlohet lodhja e syve dhe ekspozimi ndaj dritës së kaltër.
Caktoni kontroll vjetor të syve
Në fund, caktoni një kontroll të gjerë të syve për fëmijët tuaj para se ta fillojnë vitin shkollor. Përveç se siguroheni në këtë mënyrë që sytë e fëmijëve tuaj janë të shëndetshëm dhe shohin mirë, mjeku i syve mund të bëjë disa teste speciale dhe të ofrojë disa sugjerime specifike për të zvogëluar rrezikun dhe simptomat e tendosjes së syrit nga pajisjet digjitale.


Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon Gazetën Shëndeti dhe kritikën tonë. Ndihmoje Gazetën Shëndeti - Mbështete median e pavarur kombëtare. Bëni donacion ose klikoni në reklama sepse me këtë mundësoni që kjo Gazetë të qëndroj online.


Reklama
loading...
Lexo edhe:

Postime e popullarizuara gjatë një jave

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Ikja e mjekëve vazhdon: mbi 150 në këtë vit

Ja sa dënohet falsifikimi i dokumentit zyrtar

Ja sa dënohet puna e detyruar!

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Shërimi i ngadalshëm i negativitetit

Ja kush ishte Kirurgu i parë shqiptar në Kosovë

QKUK dhe Spitalet Rajonale me mungesë të Anesteziologëve

Postime e popullarizuara gjatë një muaji

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Ikja e mjekëve nga Kosova dhe mosha mesatare e mjekëve të mbetur në Kosovë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Të punosh si Mjek në Kosovë!

Kjo nënë kosovare i krahason mjekët dhe infermierët në Neonatologji me engjëj

QKUK dhe Spitalet Rajonale me mungesë të Anesteziologëve

Postime e popullarizuara që nga fillimi

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Pagat vjetore të Presidentit, Kryeministrit, Kirurgut, Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në vendet e ndryshme të botës

Dr. Leonard Bytyçi reagon ndaj postimit të Adriatik Kelmendit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Mjeku shqiptar me 112 punime shkencore dhe gjashtë tekste universitare të publikuara

Dr. Gupta thotë, Askush nuk duhet të vdesë nga kanceri përveçse nga pakujdesia