Skip to main content
Protected by Copyscape

Prof.Dr.Tritan Kalo:Stop dhunës ndaj bluzave të bardha dhe të gjithë personelit mjekësorShkruan: Prof.Dr.Tritan Kalo

STOP DHUNËS ndaj bluzave të bardha dhe të gjithë personelit mjeksor….JU keni përballë motrat dhe vëllezërit tuaj dhe jo “armiqtë tuaj”..…UNË e kuptoj se POLITIKA në këto 28 vite të tranzicionit DEMON-KRATIK, qëllimtazi e ka adresuar mërzitjen nga hallet e juaja të shumta ndaj nesh, POR mos u bëni pre e kësaj politike të prapshtë….Ne NUKU jemi përgjegjës për hallet tuaja ekonomike e sociale, sepse vetë NE ndajmë të njejtat shqetsime mes nesh si edhe ju….Jemi edhe ne familjarë dhe jetën e përballojmë si të gjithë shqiptarët… Nëse keni nevojë të mjekoheni, me këtë ritëm dhune që keni nisur të ushtroni ndaj NESH, një ditë do të përfundoni për ndihmë te NALLBANI ose në Klinikat e Veterinerëve, ku trajtohen gjallesa të tjera, por jo “Homo sapiens”….Vetëm në një ditë mbi 800 individë paraqiten për ndihmë në Urgjencat e QSUT-së, pa llogaritur qindra e qindra konsulta specialistike….Po në rang Repubilke sa nevojtarë paraqiten në Poliklinikat e lagjeve e të Fshtarave, si dhe në Spitalet Rajonale e ato Bashkiakë,  me mijra e mijra….EDHE kur shteti u shkërmoq plotësisht në 1997, të vetmit që ishin në krye të detyrës ishim NE, mjekë, infermjerë dhe laborantë…..Shërbimi mjeksor i urgjencës apo jo, ka rregullat e veta të dhënies së ndihmës mjeksore dhe nuk është han me shumë porta…..Mes nesh mundet të ketë edhe individë jo të ndërgjegjëshëm, por mosdakordësitë me ta zgjidhen vetëm e vetëm në institucionet përkatëse, dhe jo me dhunë….NËSE ne nuk ju shërbejmë nisur nga MOSRESPEKTI  e  MOSMIRËNJOHJA e juaj, MOS do t’ju shërbejnë dhe do t’ju mjekojnë deputetët, gjykatësit, prokurorët, ministrat, punonjësit e administratës publike lokale apo qëndrore…MOS na detyroni t’ju lëmë pa ju shërbyer, një, dy, tre apo më shumë ditë, sepse edhe ne kemi përgjegjësi për punën tonë dhe kemi jo pak shqetsime mbi  shpatullat tona  si mjekë, infermjerë apo  laborantë…..Spitalet duhet të konsiderohen sikundër Parlamenti dhe Zyrat qëndrore të Shtetit, ndaj ato edhe duhet të ruhen e sigurohen si të tilla.....SHPRESOJ se "il poppolo Albanese" do të mundet të reflektojë në kohën dhe në masën e duhur, sepse EDHE durimi e mirëkuptimi ynë e ka një kufi !!!

Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon Gazetën Shëndeti dhe kritikën tonë. Ndihmoje Gazetën Shëndeti - Mbështete median e pavarur kombëtare. Bëni donacion ose klikoni në reklama sepse me këtë mundësoni që kjo Gazetë të qëndroj online.


Reklama
loading...
Lexo edhe:

Postime e popullarizuara gjatë një jave

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

QKUK dhe Spitalet Rajonale me mungesë të Anesteziologëve

Ja kush ishte Kirurgu i parë shqiptar në Kosovë

Të punosh si Mjek në Kosovë!

Ikja e mjekëve nga Kosova dhe mosha mesatare e mjekëve të mbetur në Kosovë

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Të jesh a të mos jesh mjek

Postime e popullarizuara gjatë një muaji

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Skandaloze: Mjekët e Klinikës Emergjente kujdestarojnë 12 orë por paguhen për 24 orë

Në QKMF dhe Emergjencë (Mjekësi Familjare) shkelen të drejtat e punëtorëve

Ikja e mjekëve nga Kosova dhe mosha mesatare e mjekëve të mbetur në Kosovë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Të punosh si Mjek në Kosovë!

Kjo nënë kosovare i krahason mjekët dhe infermierët në Neonatologji me engjëj

Postime e popullarizuara që nga fillimi

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Pagat vjetore të Presidentit, Kryeministrit, Kirurgut, Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në vendet e ndryshme të botës

Dr. Leonard Bytyçi reagon ndaj postimit të Adriatik Kelmendit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Mjeku shqiptar me 112 punime shkencore dhe gjashtë tekste universitare të publikuara

Dr. Gupta thotë, Askush nuk duhet të vdesë nga kanceri përveçse nga pakujdesia