Skip to main content
Protected by Copyscape

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerinStudim

Kanceri është një sëmundje e cila po paraqitet çdo herë e më shumë ndërsa të prekurit nga kjo sëmundje po marrin terapi të ndryshme.

Efektet e vitaminës C kundër kancerit kanë qenë të njohura edhe më parë. Por studimet e kohëve të fundit vërtetuan se kjo vitaminë mund të përdoret gjerësisht në të gjitha llojet e kancerit. Hulumtimet shkencore të mëparshme dhe të fundit kanë konfirmuar se vitamina C ka efekt shkatërrues ndaj qelizave të kancerit.

Vitamina C prej kohësh është përdorur si një terapi alternative për kancerin. Në vitet 1970, kimisti Linus Pauling raportoi se vitamina C e dhënë në mënyrë intravenoze ishte një metodë efektive në trajtimin dhe shkatërrimin e kancerit.

Për ta bërë vitaminën C me të vërtetë vrasëse të tumoreve nuk duhet ta hash, por ta injektosh në formë intravenoze, të injektosh doza të larta të vitaminës C nga 10 gram tek shkallët e lehta të kancerit deri në 200 gram në ditë tek shkallët e rënda të kancerit. Por shtrohet pyetja si vepron vitamina C në shkatërrimin e qelizave të kancerit. Në doza të normale ( 1 deri 2 gram) vitamina C ka veprim antioksidant dhe në rritjen e imunitetit, në doza mesatare 2 deri 9 gram përveç efektit antioksidant dhe rritjes së imunitetit i shtohet edhe efekti ”superantibiotik” dhe ”superantiviral”. Ndërsa në doza të larta 10 gram deri 200 gram i shtohet edhe efekti antikancerogjen. Pra në doza 10 deri 200 gram në qeliza të kancerit shkakton efektin prooksidant duke krijuar peroksid të hidrogjenit i cili nxit procesin e njohur të quajtur vdekje e programuar qelizore. Pra në doza të larta bëhet toksike për qelizat e kancerit duke indukuar shkatërrimin e tërësishëm të tyre ndërsa qelizat normale nuk i dëmton për shkak se qelizat normale kanë enzimën e quajtur katalazë e cila e shpërbën peroksidin e hidrogjenit enzimë e cila mungon ose është në doza të papërfillshme te qelizat e kancerit që e pamundëson mbrojtjen e tyre ndaj efektit toksik të peroksidit të hidrogjenit.
Linus Pauling u vlerësua me Çmimin Nobel të kimisë në vitin 1954 për zbulimet e tij rreth vitaminës C i cili është publikuar nga “Proccedings of the National Academy of Sciences (PNAS) me firmën e Mark Levine i Institutit Ndërkombëtar të Shëndetit (NIH) i cili me zbulimin e tij e  konfirmon se vitamina C e shkatërron tërësisht kancerin.

Ju mund të thoni se injektimi i dozave të larta të vitaminës C e rrit aciditetin ose shkakton acidozë metabolike por përkundrazi pasiqë vitamina C konsiderohet si një acid i dobët dhe ushqimet e pasura me vitaminë C, si frutat e agrumeve, konsiderohen si ushqime alkaline, pasi organizmi jonë i djeg acidet, duke lënë një produkt alkalik.

Vitamina C është e lirë, natyrale, jotoksike dhe mund të përdoret nga çdo njeri si armë potenciale për luftimin e kancerit”, thotë Dr. Michael P. Lisanti, profesor i universitetit.
Shkencëtarët në Universitetin e Kansasit thonë se kur merret me injeksion intravenoz vitamina C në doza të larta absorbohet në trup dhe mund t’i vras qelizat e kancerit pa dëmtuar qelizat normale.
 
Kërkuesit injektuan vitaminë C në qelizat e kancerit në 452 pacientë të ndryshëm me kancere të ndryshëm. Ata zbuluan se qelizat kancerogjene qenë shumë të ndjeshme ndaj trajtimit me vitaminë C ndërsa qelizat normale nuk dëmtoheshin. Poashtu ata vërejtën se tek 312 pacientë që në javën e parë kanceri u zhduk plotësisht ndërsa tek pjesa tjetër e mbetur kanceri filloi një ngadalësim të hatashëm dhe përmirësim të gjendjes klinike të shumicës së pacientëve të cilët më pas poashtu u shëruan plotësisht nga kanceri.

Përdorimi intravenoz i vitaminës bën që sëmundjet tumorale të luftohen me kosto shumë të ulët, pa qenë nevoja e përdorimit të kimikateve të cilat manifestojnë edhe efekte anësore.Por një pengesë e madhe është që kompanitë farmaceutike nuk ka gjasa të investojnë para për testime në shkallë të gjerë, për shkak se ata nuk mund të patentojnë produktet natyrore.Këto zbulime kanë futur në dilemë të madhe kompanitë farmaceutike që shesin barna kimioterapeutike për trajtimin e tumoreve. Askujt nuk i intereson që të vijojë kërkimet lidhur me vitaminën C e cila zhvleftëson preparatet me të cilat këto kompani arrijnë fitime të mëdha./Bota Press/Gazeta Shëndeti


Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon Gazetën Shëndeti dhe kritikën tonë. Ndihmoje Gazetën Shëndeti - Mbështete median e pavarur kombëtare. Bëni donacion ose klikoni në reklama sepse me këtë mundësoni që kjo Gazetë të qëndroj online.


Reklama
loading...
Lexo edhe:

Postime e popullarizuara gjatë një jave

Kryesindikalisti i shëndetësisë: Priten veprime të paparashikueshme nga Sindikatat!

Ministria e Financave: Pagat e sektorit publik dalin me rritje

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Ikja e trurit: A do t’i fikë dritat mjeku i fundit që largohet nga Kosova?

Kosova në prag të grevave të përgjithshme, koordinohen arsimi, shëndetësia dhe policia

Qeveria s’pajtohet me vendimin e Avokatit të Popullit për ta çuar ligjin për pagat në Gjykatë

Basri Sejdiu: Sot fillon zbatimi i Ligjit të ri të Pagave, përfituesit më të mëdhenjë do të jenë profesionistët shëndetësor.

Uran Ismaili: Shpresoj që Gjykata Kushtetuese do të marrë vendim shpejt dhe në favor të mjekëve

Të tallesh me popullin, ligji për Pagat shkon në Gjykatën Kushtetuese

Mjekët janë me koeficientin më të lartë të inteligjencës

Postime e popullarizuara gjatë një muaji

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Sjelljet e pacientëve në të shtetit dhe në privat

Basri Sejdiu: Sot fillon zbatimi i Ligjit të ri të Pagave, përfituesit më të mëdhenjë do të jenë profesionistët shëndetësor.

Skriptoret që gjenden afër fakultetit të Mjekësisë po e shkatërrojnë Mjekësinë

Specializantët bëjnë thirrje për mjekët e rinjë që të ikin drejt Gjermanisë

Kryesindikalisti i shëndetësisë: Priten veprime të paparashikueshme nga Sindikatat!

Të punosh si Mjek në Kosovë!

Sot mbetëm me turp, ata na thonë “vëllezër e motra”, po ne si i trajtojmë “kosovarët”?

Ministria e Financave: Pagat e sektorit publik dalin me rritje

Edhe një Kirurg i suksesshëm në Gjermani

Postime e popullarizuara që nga fillimi

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Pagat vjetore të Presidentit, Kryeministrit, Kirurgut, Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në vendet e ndryshme të botës

Ja deklarata bombastike e Profesorit Afrim Blyta

Dr. Leonard Bytyçi reagon ndaj postimit të Adriatik Kelmendit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Sjelljet e pacientëve në të shtetit dhe në privat