Skip to main content
Protected by Copyscape

Të bëhesh INFERMIERKaq e thjeshtë?! Mbaron një shkollë, bën një konkurs, mbaron sërish një shkollë, vesh një bluzë të bardhë dhe ja, ditën tjetër, pas firmës brenda një kartoni, je INFERMIER. Nuk duhet ta mendojë kush se është kaq e thjeshtë. Aspak. Të jesh INFERMIER nuk ke vetëm profesionin e INFERMIERIT, Ti je edhe matematicien, do të llogaritësh të gjitha mundësitë, të gjitha të njohurat dhe të panjohurat. Ti je edhe gjuhëtar, do të gjesh fjalët më të bukura, më të ëmbla, më të dashura, më të thjeshta për çdo pacient. Ti je edhe psikolog, duhet të përshtatesh, duhet ta dëgjosh me durim pacientin e frikësuar dhe duhet t’i flasësh hapur pacientit të ndrydhur. Ti je edhe inxhinier, sepse nesër do të ndërtosh, do të rregullosh, do të sistemosh. Ti je edhe avokat, mbrojtja që i siguron ti njeriut nuk ka të krahasuar me asnjë mbrojtje ligjore. Por duhet të jesh edhe koleksionist, çdo ide e hedhur në një copë letër të zhubravitur, çdo studim i lënë përgjysmë, çdo arritje, çdo sukses, çdo dështim, çdo fjalë dhe germë që ka lidhje me mjekësinë, duhet të jetë në sirtarin tënd. Ti duhet të jesh edhe specialist IT, kompjuteri do të jetë jo pak herë baza e punës tënde, biblioteka jote. Dhe, mbi të gjitha, do të duhet të studiosh fort, të dëgjosh mprehtë, të kuptosh saktë, të pyesësh shumë, të lexosh edhe kur fle, me qëllim që të synosh të bëhesh INFERMIER. Studentëve të rinj u duhet injektuar ambicia edhe kur nuk kanë, edhe kur e kanë me pakicë. Ambicia për të qenë luftëtarë kundër së panjohurës dhe fitues ndaj së pamundurës.Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon Gazetën Shëndeti dhe kritikën tonë. Ndihmoje Gazetën Shëndeti - Mbështete median e pavarur kombëtare. Bëni donacion ose klikoni në reklama sepse me këtë mundësoni që kjo Gazetë të qëndroj online.


Reklama
loading...
Lexo edhe:

Postime e popullarizuara gjatë një jave

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

QKUK dhe Spitalet Rajonale me mungesë të Anesteziologëve

Ja kush ishte Kirurgu i parë shqiptar në Kosovë

Të punosh si Mjek në Kosovë!

Kjo nënë kosovare i krahason mjekët dhe infermierët në Neonatologji me engjëj

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Ikja e mjekëve nga Kosova dhe mosha mesatare e mjekëve të mbetur në Kosovë

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Postime e popullarizuara gjatë një muaji

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Skandaloze: Mjekët e Klinikës Emergjente kujdestarojnë 12 orë por paguhen për 24 orë

Në QKMF dhe Emergjencë (Mjekësi Familjare) shkelen të drejtat e punëtorëve

Ikja e mjekëve nga Kosova dhe mosha mesatare e mjekëve të mbetur në Kosovë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Të punosh si Mjek në Kosovë!

Kjo nënë kosovare i krahason mjekët dhe infermierët në Neonatologji me engjëj

Postime e popullarizuara që nga fillimi

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Pagat vjetore të Presidentit, Kryeministrit, Kirurgut, Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në vendet e ndryshme të botës

Dr. Leonard Bytyçi reagon ndaj postimit të Adriatik Kelmendit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Mjeku shqiptar me 112 punime shkencore dhe gjashtë tekste universitare të publikuara

Dr. Gupta thotë, Askush nuk duhet të vdesë nga kanceri përveçse nga pakujdesia