Skip to main content
Protected by Copyscape

Thënie për shëndetinKjo jetë është një spital ku çdo pacient ka dëshirë të zjarrtë për të ndryshuar shtretër. Charles Baudelaire

- Të rinjtë kërkojnë dashuri, para, shëndet. Një ditë ata do të thonë: shëndet, para, dashuri. Paul Lefevre Geraldy

- "Në botën e sotme janë investuar 5 herë më shumë për ilaçe për paaftësinë e meshkujve dhe silikonin për gratë sesa për trajtimin e Alzheimer.
Në pak vite do të kemi gra të moshuara me gjinj të mëdhenj dhe burra të moshuar me një penis të fortë, por asnjëri prej tyre nuk do të kujtojë se për çfarë u nevojitet."

- Përbërësit e zakonshëm të shëndetit të mirë dhe jetëgjatësisë janë: Humori i mirë, ajri i freskët, jo punë të rëndë, dhe pak ankth.

- Para se të kurosh dikë, pyete nëse është i gatshëm të braktisë të gjitha ato që e bëjnë të sëmuret.


- Më tregoni një të shëndetshëm dhe do t'ua shëroj. Karl Jung

- Mjekët janë ata që japin ilaçe për të cilat dinë pak, për të kuruar sëmundje të cilat ata dinë më pak, në pacientët për të cilët nuk dinë asgjë.

- Kushdo që shkon në psikiatri, duhet ta vizitojë mjeku.

- Mjeksia: "paratë tuaja dhe jetën tuaj". Karl Kraus

- Sëmundja është mjeku më bindës. Në mirësinë dhe urtësinë japim vetëm premtime. Në dhimbje bindemi. Marcel Proust

- Dhurata më e madhe është shëndeti. Pasuria më e madhe është kënaqësia. Dhe marrëdhënia më e mirë është besimi. Buda

- Burimi i stresit është në të ardhmen. Në qoftë se ju mund të mbani të ardhmen larg nga mendja juaj, ju mund të harroni shqetësimet tuaja.


- Vendosa të jem i lumtur sepse bën mirë për shëndetin.

Njeriu ka nevojë për vështirësi. Ato janë të nevojshme për shëndetin.

Nëntë nga dhjetë mjekë pajtohen se një në dhjetë mjekë është budalla.

Një operacion nuk është kurrë i pavlefshëm. Mund të mos përfitojë pacienti, por gjithmonë përfiton kirurgu.

Kur shumë trajtime rekomandohen për një sëmundje, kjo do të thotë se nuk mund të shërohet.

Dieta ushqimore na sjell shëndetin e trupit, largimi nga njerëzit, qetësinë e shpirtit.

Mendoni në mëngjes. Veproni në mesditë. Hani në mbrëmje. Fli gjatë natës.

Tendenca për të shmangur përballjen me problemet tona dhe barrën emocionale të dhimbjes, është baza primare për të gjitha sëmundjet mendore.

Temperamenti i qetë vjen nga një organizëm i shëndetshëm. Mendja e ndritur, e gjallë, e mprehtë, e saktë, vullneti i qetë dhe i matur, pra ndërgjegjia e mirë,

janë privilegje që as pasuria, as pozita shoqërore nuk mund t'i japin.

- Lumturia nuk është asgjë më shumë se një shëndet i mirë dhe kujtesë paciente.

- Spitali nuk është vendi përshtashëm për të qenë i sëmurë.

Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon Gazetën Shëndeti dhe kritikën tonë. Ndihmoje Gazetën Shëndeti - Mbështete median e pavarur kombëtare. Bëni donacion ose klikoni në reklama sepse me këtë mundësoni që kjo Gazetë të qëndroj online.


Reklama
loading...
Lexo edhe:

Postime e popullarizuara gjatë një jave

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Ja sa orë duhet të presin pacientët mjekun në vendet tjera në botë

Ja çka po bëjnë pacientët me Urgjencën dhe Emergjencën!

Dr.Desaret Murati: inhibitorët e pompës protonike prolongojnë diagnostikimin e kancerit të lukthit

Pacientët po shkojnë në Mjekësi Familjare jo për kontrollë por për Diklofen, Dexason dhe Diazepam

Të jesh mjek, mësues, profesor, gjykatës, inxhinier në Kosovën tonë!!!

Ja deklarata bombastike e Profesorit Afrim Blyta

Skandaloze:Specialistët e Spitaleve Rajonale i udhëzojnë rastet e rënda te Specializantët e QKUK-së

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Postime e popullarizuara gjatë një muaji

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Ja deklarata bombastike e Profesorit Afrim Blyta

Ja çka po bëjnë pacientët me Urgjencën dhe Emergjencën!

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Ja sa orë duhet të presin pacientët mjekun në vendet tjera në botë

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Skandaloze:Specialistët e Spitaleve Rajonale i udhëzojnë rastet e rënda te Specializantët e QKUK-së

Pacientët po shkojnë në Mjekësi Familjare jo për kontrollë por për Diklofen, Dexason dhe Diazepam

Mungesë e madhe e Specializantëve në QKUK

Profesioni i Mjekut dhe Popullata e paedukatë

Postime e popullarizuara që nga fillimi

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Pagat vjetore të Presidentit, Kryeministrit, Kirurgut, Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në vendet e ndryshme të botës

Ja deklarata bombastike e Profesorit Afrim Blyta

Dr. Leonard Bytyçi reagon ndaj postimit të Adriatik Kelmendit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Pacientët po shkojnë në Mjekësi Familjare jo për kontrollë por për Diklofen, Dexason dhe Diazepam