Skip to main content
Protected by Copyscape

Hipnoza regresive apo prapavajtesHipnoza regresive apo prapavajtes eshte nje teknik eksperimentale e perdorur brenda nje psikoterapie.

Transi hipnotik ne kete rast mund te favorizoje ne rekuperimin e memories, ngjarjeve, traumave psikike te cilat iu riferohen nje te shkuare te afert apo te larget.

Hipnozen, mund ta indentifikojm edhe si nje strument ; si nje lente fokale e cila mund te perdoret per te zmadhuar ngjarje , dukuri, permbajte, simbolizma apo gjuhe jokonshe.

Kjo eshte metodologia me e shpejt per te nxjerr nga jokoshenca mendime, fakte apo cdo gje qe mund te kete shkaktuar turbullime, qe ne te perbashken te tyre mund te perfaqsojne shkaqet e problemeve psikologjike aktuale.

Personit ne hipnoze i jepen gradualisht sygjerime nga mjeku apo psikologu per tu kthyer mbas ne kohe ne kerkimin e shkakut te problemit te tij.

Edhe pse ne gjendjen hipnotike dalin apo shfaqen edhe nje here ato momente te harruara , keto te fundit mund te ndikojn akoma negativisht tek personi duke i krijuar probleme psikologjike.

Ndersa shume here te tjera raste qe edhe pse mund ti kujtojm lehte ne nje gjendje normale, por qe keto nuk kane qene te elaboruara emotivisht atehere edhe keto do te ndikonin negativisht duke u shfaqur ne forma ansie apo sjellje negative tek personi.

Ne keto raste hipnoza mund te liroj emocione negative te mbetura te “paralizuara” ne jo-koshencen(inkoshencen).

Keto kthime ne te shkuaren me ane te hipnozes jane shume te rendesishme per kerkime te metejshme drejt gjetjes se motivimeve e konflikteve qe mund te ndikojne negativisht ne medjen e personit.

Edhe pse kjo teknik eshte nje nga me te perdorurat, shume mjek (psikologe) jane te mendimit se hipnoza regresive krijon kujtime jo te verteta, duke i dhene mundesine mendjes humane
loading...
Lexo edhe:

Postime e popullarizuara gjatë një jave

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Skandaloze: Shnetëza sulmon Drejtorin e Radiologjisë, Dr.Bujar Gjikollin pa asnjë arsye ose të drejtë ligjore

Spitalet Rajonale e mbingarkojnë QKUK-në me raste që kanë mundur të kryhen në ato Spitale

Skandaloze: Pacienti nga Suhereka udhëzohet direkt për Prishtinë pa u dërguar fare në Spitalin e Prizrenit për kontrollë

Skriptoret që gjenden afër fakultetit të Mjekësisë po e shkatërrojnë Mjekësinë

Fakultetet e sotme po kryhen me teste

Si të shpëtoni nga hundët e bllokuara në vetëm pak minuta

Fruta të thata për meshkujt dhe arsyet

Ja kush ishte Kirurgu i parë shqiptar në Kosovë

Sëmundjet e zemrës dhe grupet e gjakut

Postimet e fundit

Postime e popullarizuara gjatë një muaji

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Sjelljet e pacientëve në të shtetit dhe në privat

Ja kush ishte Kirurgu i parë shqiptar në Kosovë

Pacientët po shkojnë në Mjekësi Familjare jo për kontrollë por për Diklofen, Dexason dhe Diazepam

Skandaloze: Emrat e pacientëve keqpërdoren për analiza nga ana e infermierëve dhe infermiereve

Ja sa orë duhet të presin pacientët mjekun në vendet tjera në botë

Për indeksonline është e çuditshme se mjekët bëjnë pauzë 30 minuta

Këtë vit do të hapen dy konkurse për specializime në QKUK

Apeli i fortë i mjekut: Profesioni na vodhi rininë, politika kërkon të na grabisë lirinë

Postime e popullarizuara që nga fillimi

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Pagat vjetore të Presidentit, Kryeministrit, Kirurgut, Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në vendet e ndryshme të botës

Dr. Leonard Bytyçi reagon ndaj postimit të Adriatik Kelmendit

Mjeku shqiptar me 112 punime shkencore dhe gjashtë tekste universitare të publikuara

Dr. Gupta thotë, Askush nuk duhet të vdesë nga kanceri përveçse nga pakujdesia

Një javë blackout shëndetësor do i mësonte këtij shteti dhe këtij populli se pse është e shenjtë bluza e bardhë...!!!

Ja deklarata bombastike e Profesorit Afrim Blyta

Mjekët dhe infermierët,çirakë në shtëpi të vetë !