Skip to main content
Protected by Copyscape

Ligji për Sigurime Shëndetësore mbeti vetëm në letër


Ligji për Sigurime Shëndetësore mbeti vetëm në letër, Sigurimet shendetesore


Shoqata për të drejtat e pacientëve i është drejtuar kryeministrit Ramush Haradinaj për t`ia përkujtuar dështimin e implementimit të Ligjit për sigurime shëndetësore.

“Miratimi i këtij Ligji, ishte një shpresë për qytetarët e vendit, që pos sëmundjeve që ju kanosen, të mos kenë edhe hallin e sigurimit të mjeteve financiare për trajtimin e këtyre sëmundjeve. Por, fatkeqësisht qeveritë para jush dështuan në implementimin e këtij Ligji, gjë që përbën një shkelje kolektive të të drejtave elementare të njeriut. Veç kësaj, mos implementimi i këtij Ligji, ka bërë që reforma në shëndetësi të bllokohet, për më keq të ketë një regres prapa. Kjo nënkupton rrënimin e Sistemit të Integruar të Informimit Shëndetësor”, thuhet në letrën e tyre.

Më tutje PRAKU-u në reagim thotë se me këtë trend të përgatitjeve për implementimin e Ligjit të Sigurimeve Shëndetësore, edhe ‘Qeveria Haradinaj’ nuk do t`ia dal me implementim.

“Kësisoj, qytetarët e Kosovës do të mbesin edhe gjatë qeverisë tuaj nën mëshirën e portaleve duke kërkuar ndihmë për trajtimin e sëmundjeve. Arsye kryesore që ne mendojmë pse nuk po implementohet ky Ligj, mendojmë se ka qenë dhe mbetet mungesa e vullnetit që qeverive të deritanishme, duke përfshirë edhe këtë aktuale”, thuhet në letrën e PRAK-ut.

Shoqata për të drejtat e pacientëve ‘PRAK’ thotë se qytetarët e Kosovës sigurinë shëndetësore e kanë më të rëndësishme se agjendat evropiane, ato të dialogut apo kufijve. PRAK-u i ka kërkuar kryeministrit Haradinaj që të angazhojë të gjitha dikasteret përkatëse qeveritare për përshpejtimin e përgatitjeve të këtij procesi.

Ligji për sigurimet shëndetësore është miratuar në vitin 2007 dhe asnjëherë nuk ka hyrë në fuqi, sepse atëherë nuk ishte nënshkruar nga shefi i misionit të Kombeve të Bashkuara në Kosovë.
Pas një kohe ky ligj ishte tërhequr për shkak të implikimeve buxhetore me rekomandime të Bankës Botërore dhe Fondit Monetar Ndërkombëtar.

Dita e 10 Prillit sot shënon pesë vjetorin e miratimit të Ligjit të paimplementuar të sigurimeve shëndetësore.
Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon Gazetën Shëndeti dhe kritikën tonë. Ndihmoje Gazetën Shëndeti - Mbështete median e pavarur kombëtare. Bëni donacion ose klikoni në reklama sepse me këtë mundësoni që kjo Gazetë të qëndroj online.


Reklama
loading...
Lexo edhe:

Postime e popullarizuara gjatë një jave

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Ikja e mjekëve vazhdon: mbi 150 në këtë vit

Ja sa dënohet falsifikimi i dokumentit zyrtar

Ja sa dënohet puna e detyruar!

Shërimi i ngadalshëm i negativitetit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Ja kush ishte Kirurgu i parë shqiptar në Kosovë

Kirurgët nuk e ndalin grevën por e pezullojnë deri në muajin maj

Postime e popullarizuara gjatë një muaji

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Ikja e mjekëve nga Kosova dhe mosha mesatare e mjekëve të mbetur në Kosovë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Të punosh si Mjek në Kosovë!

Kjo nënë kosovare i krahason mjekët dhe infermierët në Neonatologji me engjëj

QKUK dhe Spitalet Rajonale me mungesë të Anesteziologëve

Postime e popullarizuara që nga fillimi

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Pagat vjetore të Presidentit, Kryeministrit, Kirurgut, Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në vendet e ndryshme të botës

Dr. Leonard Bytyçi reagon ndaj postimit të Adriatik Kelmendit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Mjeku shqiptar me 112 punime shkencore dhe gjashtë tekste universitare të publikuara

Dr. Gupta thotë, Askush nuk duhet të vdesë nga kanceri përveçse nga pakujdesia