Skip to main content
Protected by Copyscape

Mënyra efektive për të rritur fertilitetin te meshkujt


Mënyra efektive për të rritur fertilitetin te meshkujt

Problemet e fertilitetit janë rritur që nga dekada e kaluar kryesisht për shkak të stilit jo te shendetshem të jetesës dhe mungesës së të ushqyerit. Steriliteti nuk është gjithmonë i shërueshëm, por mund të përmirësohet duke mbështetur sistemin me strategji të ndryshme jetese. Fertiliteti është matja e aftësisë së riprodhimit pa ndihmë (të asistuar).

Pra, cilet janë faktorët kryesorë përgjegjës për të sjellë një ndryshim në fertilitetin mashkullor?
Pjelloria e dobët mashkullore pengon shanset/gjasat e konceptimit për partnerin femëror. Cilësia e spermës më pas drejton vëmendjen nëse ata mungojnë në formën e duhur ose aftësinë lëvizëse.

Mënyra efektive për të rritur shëndetin e spermës

Tani, ne do të theksojmë rëndësinë e cilësisë së spermës dhe mënyra për të rritur shëndetin e spermës përmes ushqimit dhe shtesave. Metodat bazohen në shkencën dhe janë provuar efektive në përmirësimin e pjellorisë së mashkullit.

Shtesë dietike- Acid D-Aspartik për shëndetin e spermës

Acidi D-Aspartik është i njohur për përmirësimin e pjellorisë mashkullore, pasi ka aminoacide. Mund të përmirësojë nivelet e testosteronit tek meshkujt që mund të kapërcejnë shterpësinë/jopjellorin. Është parë gjithashtu se burrat jopjellor kanë nivele më të ulëta të këtij acidi D-Aspartik në krahasim me burrat pjellorë.

Ushtrimi i rregullt

Ushtrimi është i mirë për shëndetin e përgjithshëm dhe përmirësimin e fertilitetit. Aktiviteti fizik i rregullt ka treguar nivele të rritur të testosteronit tek meshkujt, por veprimtaria e tepruar duhet të shmanget pasi kjo mund të bëjë më shumë dëm në vend të përmirësimit.

Roli i Vitaminës C

Antioksidantë janë vërejtur të tregojnë përmirësime në cilësinë se spermës. Vitamina C ndihmon për të luftuar efektet e dëmshme të stresit oksidativ në meshkuj. Vitamina C ndihmon në reduktimin e deformimeve të spermës dhe prandaj është e mirë për t'i dhënë forcë spermatozoideve.

Zvogëloni stresin dhe shihni ndryshimin

Stresi dihet se ka efekte të dëmshme në shëndetin tuaj të përgjithshëm duke përfshirë pjellorinë dhe kënaqësinë seksuale. Nivelet e zgjatura të kortizolit i cili është hormoni i stresit mund të dëmtojë nivelet e testosteronit në trup duke pasur disa efekte negative. Format e butë të ankthit duhet të trajtohen vetëm me teknika të relaksimit të cilat gjithashtu mund të ndihmojnë në lehtësimin e pjellorisë si në meshkuj ashtu edhe në femra.

Vitamina D mund të ndihmojë në përmirësimin e spermës dhe fertilitetit në përgjithësi

Mungesa e vitaminës D lidhet gjithashtu me pjellorinë e zvogëluar tek meshkujt dhe për këtë arsye është e rëndësishme të merren shtesë për ta kapërcyer atë.  Motiliteti/levizshmëria e spermës përmirësohet duke marrë shtesa të vitaminës D dhe rekomandohet që nivelet të kontrollohen nëse keni probleme të fertilitetit.

Tribulus Terrestris - përmirëson fertilitetin tek meshkujt

Kjo barishte medicinale Tribulus terrestris, i cili supozohet të ketë një sërë përfitimesh shëndetësore, duke përfshirë zvogëlimin e sheqerit në gjak dhe kolesterolin, ndryshimin e niveleve të hormoneve dhe rritjen e funksionit seksual dhe dëshirës seksuale,pra efekte te dobishme në rritjen e pjellorisë mashkullore.Vetitë e bejnë kete barishte një përbërës aktiv të shtesave që rritin pjellshmërinë mashkullore.

Zink - i mirë për shëndetin e spermës

Zinku është thelbësor për fertilitetin mashkullor pasi ndihmon në përmirësimin e cilësisë së spermës dhe rritjen e nivelit të testosteronit. Shtojcat e Zinkut mund të ndihmojnë në kapërcimin e kesaj mangësie.

Ka shumë strategji për të përmirësuar pjellorinë tek burrat, varësisht nga shkaku.  Shumë faktorë luajnë rolin e tyre në përcaktimin nëse strategjia do të funksionojë apo jo. Mundohuni të jetoni dhe hani të shëndetshëm për të shmangur sa më shumë të jetë e mundur probleme shëndetësore. Ky do të jetë hapi i parë dhe më i avancuar në përmirësimin e shëndetit tuaj të përgjithshëm.

Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon Gazetën Shëndeti dhe kritikën tonë. Ndihmoje Gazetën Shëndeti - Mbështete median e pavarur kombëtare. Bëni donacion ose klikoni në reklama sepse me këtë mundësoni që kjo Gazetë të qëndroj online.


Reklama
loading...
Lexo edhe:

Postime e popullarizuara gjatë një jave

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Ikja e mjekëve vazhdon: mbi 150 në këtë vit

Ja sa dënohet falsifikimi i dokumentit zyrtar

Ja sa dënohet puna e detyruar!

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Shërimi i ngadalshëm i negativitetit

Ja kush ishte Kirurgu i parë shqiptar në Kosovë

QKUK dhe Spitalet Rajonale me mungesë të Anesteziologëve

Postime e popullarizuara gjatë një muaji

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Ikja e mjekëve nga Kosova dhe mosha mesatare e mjekëve të mbetur në Kosovë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Të punosh si Mjek në Kosovë!

Kjo nënë kosovare i krahason mjekët dhe infermierët në Neonatologji me engjëj

QKUK dhe Spitalet Rajonale me mungesë të Anesteziologëve

Postime e popullarizuara që nga fillimi

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Pagat vjetore të Presidentit, Kryeministrit, Kirurgut, Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në vendet e ndryshme të botës

Dr. Leonard Bytyçi reagon ndaj postimit të Adriatik Kelmendit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Mjeku shqiptar me 112 punime shkencore dhe gjashtë tekste universitare të publikuara

Dr. Gupta thotë, Askush nuk duhet të vdesë nga kanceri përveçse nga pakujdesia