Skip to main content
Protected by Copyscape

Skandaloze: Dyshohet që specializantët që ikën në Gjermani paguhen edhe nga Kosova edhe nga Gjermania

Skandaloze: Dyshohet që specializantët që ikën në Gjermani paguhen edhe nga Kosova edhe nga Gjermania


Gazeta Shëndeti ka mësuar nga disa burime të saj që një numër relativisht i madh i specializantëve që kanë shkuar në Gjermani marrin pagë dyfishe pra edhe nga Ministria e Shëndetësisë së Kosovës edhe nga shteti gjerman edhe pse në Kosovë më nuk e kryejnë asnjë punë.

Kjo gjë është tejet skandaloze kur dihet se një numër i madh i specializantëve në QKUK nuk paguhen me rregull dhe nuk iu paguhen kujdestaritë ndërsa specializantët shqiptarë nga Kosova që gjenden në Gjermani marrin pagë të rregullt nga Kosova(edhepse nuk gjenden fare në QKUK) dhe nga Gjermania. 

Në vit marrin rreth 7000 euro edhepse nuk e kryejnë asnjë punë në QKUK sepse e kanë lëshuar vendin dhe kanë ikur për specializim në Gjermani ku marrin pagë rreth 40000 euro në vit.

Pra buxhetit të Kosovës po iu bëhen humbje me mijëra euro për punë që nuk kryhen fare në Kosovë por në Gjermani.

Gazeta Shëndeti nga disa burime brenda Ministrisë së Shëndetësisë ka mësuar se këtë vit do të hapen dy konkurse për specializime në QKUK ku njëri do të jetë për specializime në Mjekësi Familjare dhe tjetri për lëmi tjera. 

Sesi do të arrijë që Ministria e Shëndetësisë t'i mbuloj shpenzimet për specializantë mbetet të shihet. 

Përndryshe specializantët që tani gjenden në QKUK vazhdimisht kanë probleme me pagesa të kujdestarive dhe pagës dhe në emailin e  Gazetës Shëndeti kanë arritur me dhjetëra emaila nga dërgues të ndryshëm të cilët ankohen që nuk po iu paguhen kujdestaritë dhe paga me rregull.Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon Gazetën Shëndeti dhe kritikën tonë. Ndihmoje Gazetën Shëndeti - Mbështete median e pavarur kombëtare. Bëni donacion ose klikoni në reklama sepse me këtë mundësoni që kjo Gazetë të qëndroj online.


Reklama
loading...
Lexo edhe:

Postime e popullarizuara gjatë një jave

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Ikja e mjekëve vazhdon: mbi 150 në këtë vit

Ja sa dënohet puna e detyruar!

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Shërimi i ngadalshëm i negativitetit

Ja kush ishte Kirurgu i parë shqiptar në Kosovë

QKUK dhe Spitalet Rajonale me mungesë të Anesteziologëve

Kirurgët nuk e ndalin grevën por e pezullojnë deri në muajin maj

Postime e popullarizuara gjatë një muaji

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Ikja e mjekëve nga Kosova dhe mosha mesatare e mjekëve të mbetur në Kosovë

Zbulohet sa është vlera e pagave që marrin infermierët e Kosovës në Gjermani

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion

Të punosh si Mjek në Kosovë!

Kjo nënë kosovare i krahason mjekët dhe infermierët në Neonatologji me engjëj

QKUK dhe Spitalet Rajonale me mungesë të Anesteziologëve

Postime e popullarizuara që nga fillimi

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Pagat vjetore të Presidentit, Kryeministrit, Kirurgut, Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në vendet e ndryshme të botës

Dr. Leonard Bytyçi reagon ndaj postimit të Adriatik Kelmendit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Mjeku shqiptar me 112 punime shkencore dhe gjashtë tekste universitare të publikuara

Dr. Gupta thotë, Askush nuk duhet të vdesë nga kanceri përveçse nga pakujdesia