Skip to main content
Protected by Copyscape

Ja çka do të ndodh nëse nuk fillon zbatimi i ligjit për paga

Ja çka do të ndodh nëse nuk fillon zbatimi i ligjit për paga


PAKËNAQËSI RRETH FILLIMIT TË ZBATIMIT TË LIGJIT PËR PAGA


Dhjetori mund të jetë i “nxehtë” në Kosovë. Kjo situatë mund të krijohet për shkak se më datën 1 të këtij muaji do të nis zbatimi I ligjit për pagat, për të cilin ka ende kundërthënie edhe pas disa muajve që ka kaluar në Kuvend.
Ndonëse janë në të njëjtin institucion dhe mbajnë titullin e profesionistëve shëndetësorë, mjekët po e presin me padurim nisjen e zbatimit të ligjit derisa infermierët kanë shprehur pakënaqësi.

Xhemajl Selmani, kreu i sindikatës së QKUK-së ka paralajmëruar veprime të ashpëra nëse nuk nis zbatimi i ligji apo nëse i njëjti do të pezullohet.

Në anën tjetër Rrustemaj kreu i Odës së Infermierëve ka thënë se do të mbështesin të gjithë komunitetin për cfarëdo pakënaqësi apo veprime që do të ndërmarrin.

Selmani thotë për RTK se zërat kundërshtues janë të ndikuar nga segmente të jashtme. Thotë se zbatimi i kontratës kolektive do të ishte zgjidhje për të stabilizuar situatën.

Ndërkohë insitucioni i Avokatit të Popullit tashmë ka pranuar dhjetëra ankesa nga institucione të ndryshme.

Geci ka treguar se sapo të analizojnë situatën varësisht nga konkludimi do të procedojnë në Gjykatën Kushtetuese.

Ndërkohë mës ankesave të institucioneve të ndryshme që janë drejtuar te Avokati i Popullit një gjë të tillë e kanë bërë edhe disa punonjës të të njëjtit institucion.
Autor: Venera Xhoxhaj Adili, RTK
loading...

Lexo edhe:

Postimet e fundit

Postime e popullarizuara gjatë një jave

Dr.Arbër Kutllovci reagon për sulmin ndaj mjekut specializant Dr.Endrit Shala

Drejtori i QKMF-së së Lipjanit, e tregon të vërtetën e videos, ku një e moshuar priste për ndihmë mjekësore

Sjelljet e pacientëve në të shtetit dhe në privat

Ja sa orë duhet të presin pacientët mjekun në vendet tjera në botë

Shoqëruesi i pacientit: Doktor e kam një rast urgjent - nuk po ka apetit!

Në QKMF-në e Gjakovës mund të shihni gjithçka madje edhe gjoks të ekspozuar

Dr.Leonard Bytyçi demanton shkrimet kundër Kardiokirurgjisë

Ja sa është paga e mjekëve në Suedi!

Vendimi i qeverisë: Dyfish bonus për mjekët që pranojnë të punojnë në rrethe

Pasqyra e gjakut: Cilat janë vlerat normale?

Postime e popullarizuara gjatë një muaji

Në QKMF-në e Gjakovës mund të shihni gjithçka madje edhe gjoks të ekspozuar

Dr.Arbër Kutllovci reagon për sulmin ndaj mjekut specializant Dr.Endrit Shala

Alarmante: 2 mjekë Emergjentë dhe një Kirurg braktisin Spitalin Rajonal të Mitrovicës

Drejtori i QKMF-së së Lipjanit, e tregon të vërtetën e videos, ku një e moshuar priste për ndihmë mjekësore

Kirurgët vazhdojnë t'a braktisin QKUK-në - kësaj here dy përnjëherë

Sjelljet e pacientëve në të shtetit dhe në privat

Ja sa orë duhet të presin pacientët mjekun në vendet tjera në botë

Shoqëruesi i pacientit: Doktor e kam një rast urgjent - nuk po ka apetit!

Dr.Hamëz Berisha: Mandej po thojnë rrini në Kosovë!!!!!!!

Dr.Leonard Bytyçi demanton shkrimet kundër Kardiokirurgjisë

Postime e popullarizuara që nga fillimi

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Pagat vjetore të Presidentit, Kryeministrit, Kirurgut, Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në vendet e ndryshme të botës

Ja deklarata bombastike e Profesorit Afrim Blyta

Sjelljet e pacientëve në të shtetit dhe në privat

Dr. Leonard Bytyçi reagon ndaj postimit të Adriatik Kelmendit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor