Skip to main content
Protected by Copyscape

Ja çka po bëjnë pacientët me Urgjencën dhe Emergjencën!

Ja çka po bëjnë pacientët me Urgjencën dhe Emergjencën!


Pacientët po e keqpërdorin çdo ditë e më shumë Urgjencën dhe Emergjencën ku për raste banale dhe për gjendje kronike shkojnë në Emergjencë. Kështu shkruan faqja "Realiteti i Mjekësisë në trojet Shqiptare" në një status të saj në Facebook. 

Për këtë pohim të saj, Gazeta Shëndeti ka biseduar me shumë burime të saj të cilët e konfirmojnë mjaft fuqishëm duke thënë se Urgjenca dhe Emergjenca është duke u keqpërdorur masovikisht nga pacientët të cilët për probleme që nuk i takojnë aspak urgjencës dhe emergjencës kërkojnë ndihmë mjekësore në Urgjencë dhe Emergjencë!!!

Psh. Pacientët në Urgjencë apo Emergjencë shkojnë me këto ankesa
-Po më kruhet hunda
-Nuk po më merr gjumi
-Më kanë dal do puqrra qe një javë
-Po më kruhet trupi
-Spo muj me i duru njerëzit
-Kolli qe dy javë spo më ndalet...duhanin spo muj me lan
-E kam terapinë e Kardiologut po spom ban sen
-Po kam djegësim gjatë urinimit
-Jam i lodhur
-Kam plogështi
-Spo muj
-Po kam barkqitje po spo muj me e pi terapinë
-Erdha me mat shtypjen
-Erdha me mat sheqerin
-Isha në dyqan e thash të vi t'a baj një kontrollë
-Qe dy javë më ka dal diçka në lëkurë
-Nuk po më hahet buka
-S'po kam apetit
-Po du me humb peshë
-Po du me shtu peshë
-Po më kruhen veshët
-Po më hyp shtypja
-Po më ulet shtypja
-Po më "grith" fyti
-Po më dhemb fyti
-Po djersitna shumë qe një muaj
-Mu kanë hargju tabletat e thash të vi t'a marr një injeksion
e shumë e shumë ankesa tjera banale që realisht i takojnë mjekësisë familjare dhe jo mjekësisë urgjente ose emergjente.

Disa burime tona thonë se arsyet pse pacientët po e keqpërdorin Urgjencën ose Emergjencën janë: 

-Pacienti nuk e din se çka është Urgjenca apo Emergjenca, 
-Shfrytëzojnë çmimin e ulët të kontrollës
-I tejshfrytëzojnë dokumentet që i lirojnë nga pagesa
-Të moshuarit i tejvlerësojnë mjekët duke menduar se mjekët mund t'i largojnë vitet e pacientit dhe i bëjnë më të ri pacientët
-pacientët nuk e marrin terapinë si duhet
-pritojnë me marr terapinë tabletare
-janë të dhënë shumë pas injeksioneve dhe infuzioneve
-janë bërë imponues ndaj terapisë
-i keqpërdorin ligjet në fuqi duke i keqpërdorur shërbimet shëndetësore
-Nuk shkojnë për kontrollë por
për injeksione dhe infuzione
-mendojnë se infuzionet dhe injeksionet e "zgjasin" jetën
-Problemet e tyre familjare mundohen me
i rregullu duke kërkuar zgjidhjen me
kontrolla te mjeku
-e shumë arsye tjera banale!!!!!
Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon Gazetën Shëndeti dhe kritikën tonë. Ndihmoje Gazetën Shëndeti - Mbështete median e pavarur kombëtare. Bëni donacion ose klikoni në reklama sepse me këtë mundësoni që kjo Gazetë të qëndroj online.


Reklama
loading...
Lexo edhe:

Postime e popullarizuara gjatë një jave

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Ja sa orë duhet të presin pacientët mjekun në vendet tjera në botë

Dr.Desaret Murati: inhibitorët e pompës protonike prolongojnë diagnostikimin e kancerit të lukthit

Pacientët po shkojnë në Mjekësi Familjare jo për kontrollë por për Diklofen, Dexason dhe Diazepam

Të jesh mjek, mësues, profesor, gjykatës, inxhinier në Kosovën tonë!!!

Skandaloze:Specialistët e Spitaleve Rajonale i udhëzojnë rastet e rënda te Specializantët e QKUK-së

Ja deklarata bombastike e Profesorit Afrim Blyta

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Postime e popullarizuara gjatë një muaji

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Ja deklarata bombastike e Profesorit Afrim Blyta

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Ja sa orë duhet të presin pacientët mjekun në vendet tjera në botë

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Skandaloze:Specialistët e Spitaleve Rajonale i udhëzojnë rastet e rënda te Specializantët e QKUK-së

Pacientët po shkojnë në Mjekësi Familjare jo për kontrollë por për Diklofen, Dexason dhe Diazepam

Mungesë e madhe e Specializantëve në QKUK

Profesioni i Mjekut dhe Popullata e paedukatë

Postime e popullarizuara që nga fillimi

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Pagat vjetore të Presidentit, Kryeministrit, Kirurgut, Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në vendet e ndryshme të botës

Ja deklarata bombastike e Profesorit Afrim Blyta

Dr. Leonard Bytyçi reagon ndaj postimit të Adriatik Kelmendit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Pacientët po shkojnë në Mjekësi Familjare jo për kontrollë por për Diklofen, Dexason dhe Diazepam