Skip to main content
Protected by Copyscape

Pagat me rritje për punonjësit e shtetit – shfaqet problemi i parë

Pagat me rritje për punonjësit e shtetit – shfaqet problemi i parë


Ministria e Financave (MF) ka bërë të ditur se Ligji për Paga i miratuar në shkurt të këtij viti do të fillojë së implementuari gjatë muajit dhjetor.
Në këtë dikaster thonë se janë bërë të gjitha përgatitje për implementimin e këtij ligji dhe se shërbyesit publik muajin tjetër do t’i marrin pagat me rritje.
“Për zbatimin e Ligjit për pagat janë bërë përgatitjet për të filluar implementimi i tij në muajin dhjetor”.

“Mjetet financiare janë në buxhet, masa e pagave e buxhetuar është më se e mjaftueshme për mbulimin e kësaj kostoje financiare”, thuhet në përgjigjen e MF-së dhënë për Ekonomia Sot.

Miratimi i këtij ligji është kundërshtuar me arsyetimin se kjo do të krijojë një hendek të madh ndërmjet pagave të sektorit publik me atij privat.
Për këtë në adresë të institucionit të Avokatit të Popullit janë drejtuar një numër ankesash. Nëse ky vendos që ligjin ta drejtojë për në Kushtetuese gjasat se pagat të dalin me rritje në dhjetor janë të vogla.

Avokati i Popullit, Hilmi Jashari, ka thënë se ende s’e di a do t’i drejtohen Gjykatës Kushtetuese pasi ende janë në fazën e shqyrëtimit të ankesave.
“Jemi ne fazen e shqyrëtimit dhe te analizes  dhe per momentin ende nuk është perfunduar. Tani për tani nuk mundemi te paragjykojme çeshtjen”, ka thënë Jashari.

Numri i punonjësve që marrin paga nga buxheti i Kosovës është rreth 82 mijë persona. Sipas të dhënave të fundit të Agjencisë së Statistikave të Kosovës (ASK), paga mesatare në sektorin publik ishte 573 euro.


Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon Gazetën Shëndeti dhe kritikën tonë. Ndihmoje Gazetën Shëndeti - Mbështete median e pavarur kombëtare. Bëni donacion ose klikoni në reklama sepse me këtë mundësoni që kjo Gazetë të qëndroj online.


Reklama
loading...
Lexo edhe:

Postime e popullarizuara gjatë një jave

Ministria e Financave: Pagat e sektorit publik dalin me rritje

Dr.Sami Uka: Grevë? Kundër kujt?

Kirurgët ishin të parët që e kuptuan mashtrimin e madh që po bëhej me ligjin e pagave

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Skandaloze: Shnetëza sulmon Drejtorin e Radiologjisë, Dr.Bujar Gjikollin pa asnjë arsye ose të drejtë ligjore

Ligji për Pagat: Doktorët të premtën në grevë!

A do të dalin pagat me rritje: Vjen përgjigja nga Ministria e Financave

Dr.Arbër Morina: Kirurgët nuk janë në grevë

Ministria e Financave tregon kur do të ekzekutohen pagat me rritje

Mjekët janë me koeficientin më të lartë të inteligjencës

Postime e popullarizuara gjatë një muaji

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Basri Sejdiu: Sot fillon zbatimi i Ligjit të ri të Pagave, përfituesit më të mëdhenjë do të jenë profesionistët shëndetësor.

Skriptoret që gjenden afër fakultetit të Mjekësisë po e shkatërrojnë Mjekësinë

Specializantët bëjnë thirrje për mjekët e rinjë që të ikin drejt Gjermanisë

Kryesindikalisti i shëndetësisë: Priten veprime të paparashikueshme nga Sindikatat!

Ministria e Financave: Pagat e sektorit publik dalin me rritje

Të punosh si Mjek në Kosovë!

Dr.Sami Uka: Grevë? Kundër kujt?

Sot mbetëm me turp, ata na thonë “vëllezër e motra”, po ne si i trajtojmë “kosovarët”?

Kirurgët ishin të parët që e kuptuan mashtrimin e madh që po bëhej me ligjin e pagave

Postime e popullarizuara që nga fillimi

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Pagat vjetore të Presidentit, Kryeministrit, Kirurgut, Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në vendet e ndryshme të botës

Ja deklarata bombastike e Profesorit Afrim Blyta

Dr. Leonard Bytyçi reagon ndaj postimit të Adriatik Kelmendit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Sjelljet e pacientëve në të shtetit dhe në privat