Skip to main content
Protected by Copyscape

Rreziqet potenciale që ndikojnë në pjellshmëri

Rreziqet potenciale që ndikojnë në pjellshmëri


A ndikon puna ime në spermë?

Pjellshmëria e mashkullit mund të dëmtohet nëse ai punon me plumb, merkur apo arsenik dhe në temperatura të larta. Shkaktari më i shpeshtë i jopjellshmërisë së mashkullit janë venat e zgjeruara të cilat bartin gjakun nga testiset, ndërsa paraqiten për shkak të qëndrimit ulur apo në këmbë për një kohë të gjatë. Në zgjerim të venave ndikon edhe ngritja e peshave të mëdha.


Nuk kursehen as personat që kryejnë punë të rënda fizike. Hulumtimet tregojnë që madje edhe stresi minimal mund të shkaktojë rënie të nivelit të testosteronit dhe sasisë së spermatozoideve.
Ekspertët thonë që mashkujt të cilët kalojnë shumë kohë me laptop në gjunjë janë të ekspozuar ndaj rrezikut nga zvogëlimi i pjellshmërisë sepse ngritja e temperaturës së testiseve mund të shkaktojë çrregullim të spermës.

A ndikojnë aktivitetet fizike në pjellshmëri?

Ngritja e peshave të rënda në palestër mund të shkaktojë zgjerimin e venave në testise. Në sportet ekstreme në të cilat gjenitalet mund të lëndohen, duhet lozur vetëm me mbrojtëse sepse mund të vie gjer tek lëndimi. Sipas disa hulumtimeve vozitja e bicikletës dhe kalërimi mund të shkaktojnë impotencën.

Unë pi ilaçe, a ndikon kjo në spermë?

Ilaçet e panumërta mund të shkaktojnë probleme në pjellshmëri dhe në zvogëlim të sasisë së spermës. Pyetni mjekun tuaj nëse egzistojnë efekte anësore të ilaçit të cilin e përdorni, që ndikojnë në seksualitetin tuaj. Nëse është e mundur kërkoni zëvendësim adekuat të ilaçit, me atë i cili nuk ndikon në pjellshmëri.

Si mund ta përmirësojë kualitetin e spermës?

Mashkulli i cili kërkon stërnipër duhet të ndryshojë disa shprehi, siç është veshja e rrobeve shumë të ngushta, veshjet të cilat nuk janë punuar nga materiali i pambukut, si dhe xhinset e ngushta. Kjo garderobë ndikon negativisht në termorregullim dhe dëmton formacionin e spermatozoideve. Rekomandohet dushi, por jo pastrimi me ujë tepër të nxehtë.


Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon Gazetën Shëndeti dhe kritikën tonë. Ndihmoje Gazetën Shëndeti - Mbështete median e pavarur kombëtare. Bëni donacion ose klikoni në reklama sepse me këtë mundësoni që kjo Gazetë të qëndroj online.


Reklama
loading...
Lexo edhe:

Postime e popullarizuara gjatë një jave

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Specializantët bëjnë thirrje për mjekët e rinjë që të ikin drejt Gjermanisë

Edhe një Kirurg i suksesshëm në Gjermani

Gjermani: profesioni i mjekut më i paguar, paga shkon deri 120 mijë euro në vit

Profesionet më të ndërlikuara dhe më të vështira në botë

SHSKUK dënon ashpër sulmin e mbrëmshëm ndaj Dr.Bujar Gashi

Pse Oda e Mjekëve nuk reagon ndaj deklaratës së Milaim Zekës?

Dhunon mjekun, arrestohet 32 vjeçari

17 orë pa ndërprerje! Kardiokirurgu shqiptar realizon operacion të rrallë në Londër

LIGJI PËR PAGA NË SEKTORIN PUBLIK, NUK PO I GËZON TË GJITHË

Postime e popullarizuara gjatë një muaji

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Kurti paralajmëron mjekët : O privat o në të shtetit

Sot më shumë çmohen botoxet e analfabetët sesa të bësh 30 vite shkollim

Sjelljet e pacientëve në të shtetit dhe në privat

Specializantët bëjnë thirrje për mjekët e rinjë që të ikin drejt Gjermanisë

Specialisti i Reumatologjisë që ka diplomuar dy herë në Mjekësi

Sulmi qyqar ndaj Dr.Sefedin Fazliut i cili është një doktor shembullor

Ja çka do të ndodh nëse nuk fillon zbatimi i ligjit për paga

Ja nga cili muaj do të zbatohet ligji për paga në sektorin publik

Edhe një Kirurg i suksesshëm në Gjermani

Postime e popullarizuara që nga fillimi

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Pagat vjetore të Presidentit, Kryeministrit, Kirurgut, Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në vendet e ndryshme të botës

Ja deklarata bombastike e Profesorit Afrim Blyta

Dr. Leonard Bytyçi reagon ndaj postimit të Adriatik Kelmendit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Sjelljet e pacientëve në të shtetit dhe në privat