Skip to main content
Protected by Copyscape

TRAJNIME FALAS PËR INFERMIERËT E PAPUNË


Oda e Infermierëve ka mundësuar trajnim falas për infermierët të cilët janë të pa punë dhe ata që punjnë në sektor privat, Kjo, që të njejtit, pavarësisht se ende nuk kanë gjetur një vend pune, të kenë mundësi të Edukimit të Vazhdueshëm Profesional, pasi ky është një obligim ligjor i nevojshëm për grumbullimn e pikëve për licencim dhe ri-licencim.
Infermierët që punojnë në sektorin privat por edhe ata që janë të pa punë, e që obligohen sipas ligjit të ndjekin edukimin e vazhueshëm profesional, kanë mundësi që gjatë dhjetorit me organizim të Odës së Infermierëve të ndjekin trajnime falas në kuadër të programeve për Edukim të Vazhdueshëm Profesional.
“Mbështetur në Vendimin e Këshillit Drejtues të datës 24.10.2019, Oda e Infermierëve të Kosovës thërret të gjithë Infermierët, mamitë dhe profesionistët tjerë shëndetësor të Kosovës, të cilët janë të pa punë dhe të cilët punojnë në sektorin privat, se në kuadër të EVP-së do të organizojë trajnim një (1) ditor me datë 15.12.2019’, ka thënë Naser Rrustemaj, kryerar i Odës së Infermierëve të Kosovës.
Sipas kryetarit të OIK-ut, në këtë trajnim, të drejtë aplikimi kanë të gjithë infermierët, mamitë dhe profesionistët tjerë shëndetësor që janë anëtarë të OIK-ut, e të cilët nuk kanë themeluar marrëdhënie pune dhe ata që punojnë në institucione private.
Të njejtit, sipas Rrustemajt, kanë afat të aplikojnë deri më 02 dhjetor të këtij viti për të ndjekur edukimin e vazhdueshëm professional.
“Aplikimi bëhet online përmes ueb-faqes së OIK-ut apo edhe në zyrat e Odës”, ka thënë Rrustemaj.
Ai ka thënë se trajnimet në kuadër të programeve për edukim të vazhdueshëm do të mbahen në mesin e muajit dhjetor, kurse për detaje, kandidatët do të njoftohen përmes ueb faqes së Odës së Infermierëve të Kosovës.

loading...

Lexo edhe:

Postimet e fundit

Postime e popullarizuara gjatë një jave

Dr.Hamëz Berisha: Mandej po thojnë rrini në Kosovë!!!!!!!

Alarmante: 2 mjekë Emergjentë dhe një Kirurg braktisin Spitalin Rajonal të Mitrovicës

Mjekët ligjërisht mund të ofrojnë shërbime vetëm si të licencuar

Seksologu kosovar flet për vdekjet e të moshuarve në motele

Terapia 3D po vazhdon në Qendrat e Mjekësisë Familjare dhe Urgjencë

Kjo është familja e ministrit Uran Ismaili

Punëtorët e shtetit mund të mbesin pa rroga

Kollçaku: Ligji i Pagave është ligj elektoral

Sulmohet me eksploziv QMKF-ja në Pejë, tronditen mjekët

Infermiere nga Ballkani në Gjermani: Biznes i majmë, kaq paguhen ndërmjetësit

Postime e popullarizuara gjatë një muaji

Kirurgët vazhdojnë t'a braktisin QKUK-në - kësaj here dy përnjëherë

Alarmante: 2 mjekë Emergjentë dhe një Kirurg braktisin Spitalin Rajonal të Mitrovicës

Dalin pagat e dhjetorit, tronditen mësuesit, mjekët e policët

Ja çka po bëjnë pacientët me Urgjencën dhe Emergjencën!

Dr.Hamëz Berisha: Mandej po thojnë rrini në Kosovë!!!!!!!

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Nga 1 janari paga më të larta për 10 për qind në arsim dhe shkencë

2019: Katër mjekë të njohur e lanë QKUK-në për shkak të problemeve menaxheriale

Kushtetuesja mund të kërkojë amandamentimin e Ligjit për Paga

Mjekët ligjërisht mund të ofrojnë shërbime vetëm si të licencuar

Postime e popullarizuara që nga fillimi

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Pagat vjetore të Presidentit, Kryeministrit, Kirurgut, Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në vendet e ndryshme të botës

Ja deklarata bombastike e Profesorit Afrim Blyta

Dr. Leonard Bytyçi reagon ndaj postimit të Adriatik Kelmendit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor

Sjelljet e pacientëve në të shtetit dhe në privat