Skip to main content
Protected by Copyscape

Gabimi që ka bërë Gjykata Kushtetuese në raport me Ligjin e pagave

Gabimi që ka bërë Gjykata Kushtetuese në raport me Ligjin e pagave

Gjykata Kushtetuese nuk ua ka kumtuar institucioneve vendimin për pezullimin e Ligjit të pagave. Për aq kohë sa është kështu, sipas njohësve, vendimi nuk ka efekt juridik.
Vendimin, që ka nxitur greva në disa sektorë, Kushtetuesja e ka bërë të ditur javën e shkuar, nëpërmjet një informate për media. Por, atë si të plotë nuk e ka publikuar ende. Përpos vendimit, as njoftimin për pezullimin e ligjit nuk ia ka dërguar Qeverisë, institucion ky që kishte bërë përgatitjet për t’i ekzekutuar pagat e dhjetorit me rritje.
Koha Ditore ka pyetur në gjykatë nëse vendimet e saj kanë efekt juridik për aq kohë sa ato nuk publikohen dhe nuk u dërgohen palëve. Ky institucion nuk ka ofruar përgjigje të drejtpërdrejtë.
Vetëm ka thënë se aktgjykimi që i referohet Ligjit të pagave do të publikohet brenda disa ditësh.
“Gjykata ka miratuar nxjerrjen e vendimit për masë të përkohshme në seancën shqyrtuese të mbajtur më 12 dhjetor 2019. Njoftimi për vendimin e Gjykatës për miratimin e masës së përkohshme në këtë rast – së bashku me objektin e çështjes, pretendimet e palës parashtruese, bazën ligjore dhe pjesën operative të vendimit – është publikuar në ueb-faqen e Gjykatës më 12 dhjetor 2019 dhe u është dërguar të gjitha mediave”, thuhet në një përgjigje të shkruar të Kushtetueses. “Bazuar në Rregulloren e punës së Gjykatës dhe ngjashëm si në të gjitha aktgjykimet, aktvendimet dhe vendimet e deritanishme të Gjykatës, data e miratimit të këtij vendimi (që në këtë rast është seanca shqyrtuese e 12 dhjetorit 2019) do të figurojë edhe në versionin final dhe të plotë të tekstit të aktgjykimit që do të publikohet ditëve në vijim”.
Por, një nga ish-gjyqtarët e Kushtetueses i ka thënë gazetës në kushte anonimiteti se, kur vendoset masë e natyrës çfarë është vendosur në rastin e Ligjit për pagat, palët duhet të informohen domosdo./Koha Ditore/Gazeta Shëndeti
loading...

Lexo edhe:

Postimet e fundit

Postime e popullarizuara gjatë një jave

Në QKMF-në e Gjakovës mund të shihni gjithçka madje edhe gjoks të ekspozuar

Dr.Arbër Kutllovci reagon për sulmin ndaj mjekut specializant Dr.Endrit Shala

Drejtori i QKMF-së së Lipjanit, e tregon të vërtetën e videos, ku një e moshuar priste për ndihmë mjekësore

Sjelljet e pacientëve në të shtetit dhe në privat

Ja sa orë duhet të presin pacientët mjekun në vendet tjera në botë

Shoqëruesi i pacientit: Doktor e kam një rast urgjent - nuk po ka apetit!

Dr.Leonard Bytyçi demanton shkrimet kundër Kardiokirurgjisë

Ja sa është paga e mjekëve në Suedi!

Vendimi i qeverisë: Dyfish bonus për mjekët që pranojnë të punojnë në rrethe

Doktorët që braktisën vendin, të kënaqur me kushtet në Gjermani

Postime e popullarizuara gjatë një muaji

Në QKMF-në e Gjakovës mund të shihni gjithçka madje edhe gjoks të ekspozuar

Dr.Arbër Kutllovci reagon për sulmin ndaj mjekut specializant Dr.Endrit Shala

Alarmante: 2 mjekë Emergjentë dhe një Kirurg braktisin Spitalin Rajonal të Mitrovicës

Kirurgët vazhdojnë t'a braktisin QKUK-në - kësaj here dy përnjëherë

Drejtori i QKMF-së së Lipjanit, e tregon të vërtetën e videos, ku një e moshuar priste për ndihmë mjekësore

Sjelljet e pacientëve në të shtetit dhe në privat

Ja sa orë duhet të presin pacientët mjekun në vendet tjera në botë

Dalin pagat e dhjetorit, tronditen mësuesit, mjekët e policët

Shoqëruesi i pacientit: Doktor e kam një rast urgjent - nuk po ka apetit!

Dr.Hamëz Berisha: Mandej po thojnë rrini në Kosovë!!!!!!!

Postime e popullarizuara që nga fillimi

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Pagat vjetore të Presidentit, Kryeministrit, Kirurgut, Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në vendet e ndryshme të botës

Ja deklarata bombastike e Profesorit Afrim Blyta

Sjelljet e pacientëve në të shtetit dhe në privat

Dr. Leonard Bytyçi reagon ndaj postimit të Adriatik Kelmendit

Klinika ku punojnë 7 shqiptarë të Kosovës, ndër 10 klinikat më të mira në Gjermani për trajtimin e infarktit trunor