Skip to main content

Ligji për pagat në Kushtetuese, Sindikata e Judikaturës mbështet Avokatin e Popullit

Ligji për pagat në Kushtetuese, Sindikata e Judikaturës mbështet Avokatin e Popullit


Sindikata e Judikaturës mbështet Avokatin e Popullit lidhur me dërgimin e Ligjit për pagan ë Gjykatën Kushtetuese, që sipas tyre, ky institucion vetëm ka zbatuar të drejtën dhe obligimin kushtetues për referimin e Ligjit në Gjykatën Kushtetuese. 

Kjo sindikatë i bën thirrje Gjykatës Kushtetuese që çfarëdo vendimi që do të nxjerrë në lidhje me çështjen e referuar nga Avokati i Popullit, ta bazojë në Kushtetutë, ligj dhe instrumente ndërkombëtare.

Sindikata e Judikaturës, në një reagim publik, ka deklaruar se në mbledhjen e jashtëzakonshme që kanë mbajtur sot, kanë trajtuar reagimet e shprehura në adresë të Avokatit të Popullit nga disa përfaqësues të sindikatave të tjera, lidhur me dërgimin e Ligjit për Paga në Kushtetuese nga Avokati i Popullit.

Sipas Sindikatës së Judikaturës, reagimet nuk janë të mbështetura në Kushtetutë dhe bazohen në interesa të ngushta të një pjese të punëtorëve në Republikën e Kosovës.

“Sindikata e Judikaturës, duke marrë shkas nga zhvillimet e fundit pas dërgimit të “Ligjit për Paga” nga Avokati i Popullit në Gjykatën Kushtetuese, në mbledhjen e jashtëzakonshëm të mbajtur më 6 dhjetor 2019, me keqardhje trajtoi reagimet e shprehura në adresë të Avokatit të Popullit nga disa përfaqësues të sindikatave të tjera. Sindikata e Judikaturës konsideron se këto reagime nuk janë të mbështetura në parimet e mëshiruara në Kushtetutë dhe Ligj por bazohen vetëm në interesat e ngushta të një pjese të punëtorëve të Republikës së Kosovës. Prandaj, me këtë shprehim mbështetjen tonë të plotë për Institucionin e Avokatit të Popullit i cili vetëm ka zbatuar të drejtën dhe obligimin kushtetues për referimin e Ligjit në Gjykatën Kushtetuese”, thuhet në reagimin e Sindikatës.
Kujtojmë se dje, Avokati i Popullit e ka dërguar në Gjykatën Kushtetuese Ligjin për Pagat në Sektorin Publik për vlerësimin e përputhshmërisë së tij me Kushtetutën.

Avokati i Popullit konsideron se Ligji për Pagat në Sektorin Publik dhe Shtojca 1 e këtij ligji nuk kanë arritur ta bartnin frymën kushtetuese në kuptimin e ndarjes së pushteteve, të barazisë para ligjit dhe as garantimin e së drejtës pronësore.
Sipas Avokati të Popullit ky ligj nuk është në pajtim me parimet e sundimit të ligjit, për shkak të mangësive në kuptimin e qartësisë, saktësisë dhe parashikueshmërisë së tij.
loading...

Lexo edhe:

Postimet e fundit

Postime e popullarizuara gjatë një jave

Dr. Safet Beqiri - 1955-2020 - Biografia

Vakitë në QKUK

Shuhet Prof. Dr. Safet Beqiri

Drejtori i ShSKUK-së ua ndalon punëtorëve shëndetësorë të kërkojnë pagën jubilare

Top të paguarit e Telekomit: Një zyrtar ligjor mori pagë mujore 12.300 euro

A do të shkarkohet edhe Bordi Drejtues i SHSKUK-së?

Vetë shteti i detyron mjekët të ikin në Gjermani

Ja cili mjek e quan hero zv.kryeministrin e LDK-së

Koronavirusi, mesazhi kuptimplotë nga një infermiere italiane

Kirurgu i famshëm dhe inovator: Koronarovirusi shumë shpejtë do të vij në Kosovë

Postime e popullarizuara gjatë një muaji

Ramadani: Tutuni nga koronavirusi pasi të sëmuren mjekët

“Dhurata” e parë nga Kurti, merr vendim t’i ulë pagat që i rriti Haradinaj

Dr. Safet Beqiri - 1955-2020 - Biografia

Vakitë në QKUK

Nënkryetarja e Kuvendit nga LVV i reagon ashpër Thaçit, ia publikon një foto që s’do të donte ta shihte kurrë

Tetë të prekur nga meningjiti në Kosovë, ja cilat janë simptomat

Arrestohet mjeku/ Vdes 12-vjeçarja pasi i gjymtuan organin gjenital

Epike: 123 kontrolla mjekësore nga vetëm një doktor dhe dy infermierë brenda një orari të zakonshëm

Këshilli i Fakultetit të Mjekësisë vendos lidhur me konkursin kontravers për Profesor Asistent

Postime e popullarizuara që nga fillimi

6 arsye për të mos studiuar Mjekësinë

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale

Skandaloze: Në Emergjencën e QKUK-së hapen raporte për kontrollë pa udhëzimin e mjekut

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Pagat vjetore të Presidentit, Kryeministrit, Kirurgut, Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në vendet e ndryshme të botës

Ja deklarata bombastike e Profesorit Afrim Blyta

Sjelljet e pacientëve në të shtetit dhe në privat

Dr. Leonard Bytyçi reagon ndaj postimit të Adriatik Kelmendit